Ремонт дорог

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Выражение: «В России две беды : дураки и дороги» известно всем.
Попробуем изменить ситуацию (выражение) к лучшему в нашем городе?
Для этого нужно совсем немного: желание, финансирование и добросовестное выполнение своих должностных обязанностей на всех уровнях управления и производства.
В том числе:
- Возобновить работу "Асфальтобетонных заводов Кировоградского обл- и райавтодоров";
- Приобрести (на первом этапе можно взять в аренду) современный(е) асфальтоукладочный(е) комплекс(ы);
- Восстановить комплексные бригады из профильных специалистов для качественного выполнения ремонтно-дорожных работ;
- Установить кратчайшие сроки (0,5 ÷ 1,0 месяца) для выполнения выше изложенных и других мероприятий, осуществлять жесткий контроль по их выполнению;
- В договорах с подрядчиками по выполнению дорожно-ремонтных работ предусмотреть пункт - "В случае не качественного выполнения работ, исполнитель устраняет возникшие недостатки - за свой счет". Установить жесткий контроль по выполнению этого пункта.
- Ремонт дорог начать с транспортных магистралей связывающих окраины города с центром, по которым движется общественный транспорт. В противном случае коммунальный транспорт (новые автобусы и троллейбусы) к осени превратятся в хлам. Время еще есть.
В перспективе, на базе восстановленной и расширенной ремонтной службы, можно будет приступить к строительству новых транспортных развязок в черте города, разгрузить центр от транспорта и т.д.
В добавок ко всему это еще и дополнительные рабочие места.

Наглядный пример для подражания в этом вопросе - Белоруссия.

С Уважением, от всех неравнодушных жителей нашего города.

Дата створення:

Розглянувши звернення (електронну петицію) з пропозиціями щодо проведення ремонту доріг на території міста Кропивницького, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кіровограда зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.2016 р. № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
Відповідно до ст. 19 Конституції України та ст. 24 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Асфальтобетонні заводи, які підпорядковані ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» та філіям Кіровоградського райавтодора ДП «Кіровоградський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», на даний час працюють і є державною власністю. Згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» Міська рада міста Кропивницького та її виконавчі органи не можуть впливати на роботу установ державної форми господарювання, а також закуповувати останнім техніку (зокрема придбання сучасних асфальтоукладальників), проводити комплектацію бригад фахівцями для проведення ремонту доріг.
Головне управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького (далі – Головне управління), відповідно до Положення про Головне управління житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького, затвердженого рішенням Міської ради міста Кропивницького від 21.12.2017 року № 1384, при виконанні функцій та повноважень з благоустрою міста діє на підставі та в межах галузевих програм, затверджених відповідними рішеннями Міської ради міста Кропивницького.
Так, Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 року № 762, зі змінами та доповненнями, щороку проводяться роботи з капітального та поточного ремонтів доріг міста Кропивницького.
Проведення капітального та поточного ремонтів доріг з асфальтовим покриттям проводиться на підставі розробленої спеціалізованими проектними установами відповідної проектно-кошторисної документації на ту чи іншу дорогу у місті Кропивницькому.
Контроль за якістю та обсягами виконання робіт з капітального та поточного ремонтів здійснюється інженерами з незалежного технічного нагляду, які мають відповідні кваліфікаційні сертифікати, видані архітектурно-будівельною атестаційною комісією інженерів технічного нагляду Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.
Також, згідно з договорами підряду на проведення капітального та поточного ремонтів доріг по місту Кропивницькому, у разі виявлення можливої руйнації, пошкодження та деформації асфальтового покриття підрядник ліквідовує їх за власні кошти, також ліквідовує недоліки протягом гарантійного терміну якості виконаних робіт після їх завершення - протягом 48 місяців при проведенні капітального ремонту та протягом 18 місяців при проведенні поточного ремонту.
До вищезазначеної Програми в першу чергу включено проведення капітального ремонту магістральних доріг, по яких здійснюється рух міського пасажирського транспорту, а також доріг, що можуть розвантажити існуючий потік автомобільного транспорту міста та стати додатковим сполученням між мікрорайонами.
Одночасно зазначаємо, що комунальним підприємством «УНІВЕРСАЛ 2005», яке підпорядковане Головному управлінню, за кошти міського бюджету придбано машину дорожню комбіновану із змінним устаткуванням з обладнанням для ямкового ремонту доріг з асфальтовим покриттям (УЯР-01). Це надасть можливість проведення робіт з ліквідації ямковості на дорогах до початку проведення капітального та поточного ремонтів доріг, подовження міжремонтних строків служби дорожнього покриття.

Станом на 22 березня петицію підписали 206 осіб з 450 необхідних.