Про час роботи маршрутних таксі

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На данний момент у місті склалася ситуація, коли водії маршрутних таксі самостійно вирішують до якого часу вони працюють.
Через це, до таких районів міста як Катранівка, Велика Балка, після 21 години доїхати чи виїхати практично неможливо.
Пропоную встановити для маршрутних таксі №4, 5а, та 8 чергування після 21 години, з обовязковим відправленням з кінцевих зупинок, в обох напрямках о 21:30; 22:00; 22:30 та 23:00, з обовязковим контролем з боку перевізника та місцевої влади

Дата створення:

Управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького не підтриману петицію щодо роботи громадського транспорту, який працює у режимі маршрутного таксі, у вечірні години доби, зокрема по мікрорайонах Катранівка і Велика Балка розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади м. Кропивницького (зі змінами) та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто, як звернення громадян.
Режим роботи міських маршрутів загального користування, визначено у паспортах автобусних маршрутів та становить з 06.00 до 22.30.
Інтервал руху між автобусами у години «пік» складає в середньому 5-10 хвилин, у вечірній час, зокрема після 20.00, у зв’язку із значним зменшенням пасажиропотоку, інтервали збільшуються до 20-30 хвилин.
Графік роботи автобусних маршрутів у вечірні години доби розміщено на офіційному сайті Міської ради міста Кропивницького, у розділі «Виконавчі органи», підрозділі «Управління розвитку транспорту та зв’язку», закладка «Перевізники».
Одночасно повідомляємо, що керівникам підприємств - перевізників, які обслуговують міські маршрути загального користування, поставлена вимога посилити контроль службами експлуатації підприємства за роботою транспортних засобів у вечірні години доби та виконанням інтервалів руху водійським складом між автобусами в межах норм і вимог, визначених паспортами маршрутів та умовами договорів на перевезення.

Станом на 22 травня петицію підписали 175 осіб з 450 необхідних.