Привести до порядку перехрестя вул. Г. України/вул. Волкова - режим світлофора, розмітка.

Перехрестя вул. Г. України та вул. Волкова перебуває у жахливому стані. Дуже часто тут утворюються затори довжиною в кількасот метрів.

1. Режими світлофору не враховують реальну ситуацію із загруженістю напрямків руху транспорта. Вранці найчисельнішим є напрямок від вул. Пацаєва до дендропарку та до Олексіівки. Затори до вул. Пацаєва та довші.
Ввечері - зворотній напрямок. Але найдовше водії очікують повертаючи від Олексіівки на вул. Г. України до вул. Пацаєва. В них є на це 18 секунд та рухомий зустрічний напрямок. За один цикл світлофора встигають проїхати 1-4 ТС при черзі в 10-20 ТС.

2. Відсутність розмітки плутає водіїв та наражає їх на небезпеку. Недосвідчені водії часто не розуміють як проїхати перехрестя безпечно.

Прошу проаналізувати дане перехрестя та оптимізувати його інсуючими способами (налаштування світлофору, нанесення розмітки, можливо, інші способи, як ремонт допоміжної полоси руху з вул. Волкова до вул. Пацаєва та включенняя її до схеми руху).

Дата створення:

Головним управлінням житлово-комунального господарства Міської ради міста Кропивницького не підтриману електронну петицію щодо зміни режиму роботи світлофорного об'єкта та нанесення пішохідної розмітки на перехресті вулиць Героїв України та Волкова розглянуто.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами, внесеними рішенням Кіровоградської міської ради від 29.03.16 № 142, та відповідно до норм ст. 231 Закону України «Про звернення громадян» електронну петицію було розглянуто як звернення громадян.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Для внесення змін до циклограми роботи світлофорного об'єкта на вказаному перехресті необхідно провести роботи з реконструкції даного світлофора, що потребує значних коштів.
Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки, затвердженою рішенням Кіровоградської міської ради від 17.01.2017 року № 762, зі змінами та доповненнями, внесеними рішеннями Міської ради міста Кропивницького від 15.02.2018 року № 1440 та від 20.02.2018 року № 1448 (далі - Програма), не передбачено видатки на капітальний ремонт світлофорного об'єкта на вказаному перехресті.
У зв’язку з несприятливими погодними умовами нанесення пішохідної розмітки на перехресті вулиць Героїв України та Волкова у 2018 році проводити недоцільно.

Станом на 25 травня петицію підписали 74 особи з 450 необхідних.