Тролейбусне сполучення Лелеківки з центром міста

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Потреба тролейбусного сполучення мікрорайону Лелеківка з центральною частиною міста стоїть дуже гостро, зважаючи на кількість жителів даного району міста, а також на велику кількість відвідувачів Лелеківського кладовища. Дану проблему не можуть вирішити автобуси № 116 і № 130А, оскільки фізично не можуть вмістити всіх пасажирів. Шкода дивитись, як нові комфортабельні автобуси, особливо в ранкові години, буквально розриваються від надмірної кількості пасажирів, псуються двері, котрі не можуть зачинитися і т.д. А ще більше шкода людей і особливо дітей, котрі змушені кожного дня «штурмувати» вказані автобуси, оскільки іншої альтернативи потрапити вчасно на роботу і до школи немає.
Вказану транспортну проблему може вирішити виведення на вказаний маршрут тролейбусів з автономним ходом. Цим самим можна збільшити ресурс автобусів, які працюють на маршрутах № 116 і № 130А, а також налагодити нормальне сполучення району Лелеківка з центром міста.

Дата створення:

Розглянувши не підтриману петицію щодо створення тролейбусного сполучення мікрорайону Лелеківка з центральною частиною міста Кропивницького, повідомляємо наступне.
Враховуючи те, що електронна петиція не набрала необхідної кількості голосів в строк, який визначено в Статуті територіальної громади міста Кропивницького зі змінами, внесеними рішенням міської ради від 29.03.16
№ 142, та відповідно до норм ст.231 Закону України «Про звернення громадян», електронну петицію розглянуто як звернення громадян.
З метою підвищення якості транспортного обслуговування населення міста Кропивницького і його гостей, покращення екологічної ситуації у середмісті, якості перевезень, фінансово-економічних показників підприємства, профільними виконавчими органами Міської ради міста Кропивницького спільно з КП «Електротранс» Міської ради міста Кропивницького» у 2018 році було придбано 5 одиниць електротранспорту з автономним ходом.
Одночасно повідомляємо, що для поліпшення транспортного обслуговування мікрорайону Лелеківка у 2019 році організатором пасажирських перевезень управлінням розвитку транспорту та зв’язку Міської ради міста Кропивницького здійснюються заходи з додаткового придбання у комунальну власність міста транспортних засобів з автономним ходом. Після проведення вищезазначених заходів, буде піднято питання впровадження нового маршруту, який би з’єднував мікрорайон Лелеківку з центральною частиною міста.

Станом на 22 березня петицію підписали 162 особи з 450 необхідних.