Передача в постійне користування земельних ділянок ОСББ в м. Кропивницький

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ

Питання передачі в постійне користування прибудинкових територій ОСББ є наразі актуальним в м. Кропивницький.
На зустрічах з місцевою владою (17.05. 2018 року) керівників ОСББ було запевнено про вирішення цього питання в найближчий час. Не дивлячись на те, що Кабінетом Міністрів України на даний час не встановлено порядок передачі в постійне користування земельних ділянок для ОСББ (з відповіді О. Грабенко на заяву від 25.05.2018р. №2388/52-05-22), місцева влада має право самостійно розробити положення про передачу землі ОСББ (приклад інших обласних центрів України: Луцьк, Запоріжжя...). На сьогоднішній день лише розроблено та до цього часу (з 5.09.2018 року) уточнюється проект Тимчасового положення про порядок передачі у власність ОСББ прибудинкової території.
Окрім того, на усні запити про час закінчення та затвердження положення чіткої відповіді немає.
ОСББ "Преображенська-64" ініціює створення петиції про "Передачу в постійне користування земельних ділянок ОСББ в м. Кропивницький", та сподівається на підтримку городян, а також місцевої влади в найкоротший проміжок часу, щоб ОСББ міста мали можливість самостійно впорядковувати прибудинкову територію та були юридично захищені від приватизації цих ділянок на користь інщих фізичних та юридичних осіб.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 26 березня петицію підписали 453 особи з 450 необхідних.