Утворення Конотопського національного університету імені Олександра Лазаревського

ОСВІТА

Конотоп — це друге найбільше місто Сумщини і 47 в Україні за населенням, яке становить 87 тисяч осіб. Незважаючи на таку кількість населення, у Конотопі не існує жодного багатогалузевого закладу вищої освіти, де б молоді містяни змогли здобувати гідну освіту. Натомість багатьом конотоп'янам доводиться залишати рідне місто в пошуках вищої освіти.

У багатьох містах України, що менше від Конотопа, успішно працюють власні університети. Наприклад, Ніжинський університет або Університет Глухова. У Конотопі ж відсутність університету лише стимулює відтік молодого населення з міста та негативно впливає на морально-інтелектуальній сфері у місті. Серед закладів освіти міста — Політехнічний технікум КІСумДУ та Індустріально-педагогічний технікум КІСумДУ, що фактично мають дуже вузьку спеціалізацію та не вправляються з потоком бажаючих вчитися та їхніми потребами.

Прийшов час змінити диспропорцію територіальної організації вищої освіти в Україні. Для підвищення інтелектуального та професійного фонду міста, його авторитету та привабливості пропоную місцевій владі Конотопа всіма наявними способами, шляхами сприяти утворенню багатогалузевого Конотопського національного університету, у якому б містяни могли отримувати вищу освіту гідного рівня. Назвати заклад вищої освіти слід ім'ям видатного конотоп'янина Олександра Матвійовича Лазаревського, який зробив значний внесок у розвиток української науки. Раціонально утворити університет на базі двох наявних технікумів КІСумДУ, з посиленням гуманітарних і економічних напрямів.

Звісно, що це питання може бути вирішене тільки за підтримки центральної влади України, тому я закликаю конотоп'ян і місцеву владу будь-яким чином підтримувати та домагатися організації власного державного університету Конотопа. Сподіваюся, що містяни, місцеві авторитети та Міністерство освіти та науки підтримає ідею.

Дата створення:

У зв’язку з тим, що Ваша петиція протягом 90 днів не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, відповідно до ст. 23.1 Закону України "Про звернення громадян", вона буде розглянута у виконавчому комітеті міської ради як колективне звернення громадян.

Станом на 20 жовтня петицію підписали 36 осіб з 200 необхідних.