Встановлення сміттєвих баків та роздільний збір сміття

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Так далі продовжуватись не може...
Місцева влада постійно декларує, що Ковель - сучасне та європейське місто. Проводить "Ура!" заходи та в той же час вперто ігнорує банальну проблему сміття у місті.

Купи сміття по місту стали вже звичним явищем. І проблема далеко не у культурі місцевих жителів (хоча й у цьому також), а в елементарній відсутності сміттєвих баків
Ми живемо наче в середньовіччі, тричі на тиждень очікуючи на помаранчеве авто, аби позбутися відходів
Добре, коли сміттєвоз їздить після 19:00 і приїжджає пустим. Але є місця, куди він прибуває о 17:10. Як бути людям, які працюють до 18:00? Чи в нас місто орієнтоване лише на непрацюючих?
Окрім того, сміття збирають сміттєвози, в яких пресування відбувається у задній частині, в результаті чого з вантажного відсіку вилітають шматки скла, що становить небезпеку для людей
Що робити, коли не вийшло викинути сміття вчасно, особливо влітку? Не завжди вдається підлаштувати особистий графік під графік руху сміттєвоза. А чи й зобов"язані жителі міста це робити?

Зрозуміло, що подібні речі не вирішуються за день. Але судячи з усього, в нашому місті вони не збираються вирішуватись взагалі

Окрім того, з 1 січня вступила в дію норма Закону України «Про відходи», яка забороняє муніципалітетам захоронення неперероблених/необроблених побутових відходів, а відповідно зобов’язує міста та села забезпечити сортування сміття за видами матеріалів з тим, щоб упорядкувати його переробку та утилізацію - таким чином, місто свідомо порушує чинне законодавство

Про відсутність коштів слухати не хочеться - судячи з закупівель, зроблених міськрадою їх є вдосталь.
Не хочеться слухати й про те, що буде "смердіти", "коти чи собаки розтягуватимуть сміття" чи щось у тому роді - однаково, по вулицях лежить сміття, яке смердить і яке розтягують коти і собаки. Благо, на сучасному ринку достатньо пропозицій, які дозволяють цього уникнути (закриті баки, майданчики для збору сміття з кодовими замками, підземні баки тощо). Правильно організоване встановлення і вивезення сміття з баків дозволить цих проблем уникнути

Виходячи з вищеописаного, прошу місцеву владу забезпечити дотримання чинного законодавства в частині роздільного збору сміття в місті та встановлення сміттєвих баків, як в нормальних цивілізованих містах (та що там казати - й у селах) і вчасне їх очищення

За розглядом електронної петиції "Встановлення сміттєвих баків та роздільний збір сміття" повідомляю наступне.
Рішенням виконавчого комітету Ковельської міської ради від 14.06.2018р. №207 затверджено "Схему санітарного очищення м. Ковель Волинської області". Даною Схемою передбачено встановлення контейнерів для роздільного збирання побутових відходів.
З врахуванням умов та вимог затвердженої "Схеми санітарного очищення м. Ковель Волинської області" при формуванні бюджету на 2019 рік на сесії міської ради буде розглянуто питання про виділення коштів на будівництво контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів, придбання та встановлення контейнерів для їх роздільного збирання.

Петицію підписали 151 особа з 150 необхідних.