Заборона пересувних цирків з тваринами

ІНШІ

Влітку 2017 року в Україні було прийнято закон 5119-1 про посилення відповідальності за жорстоке поводження з тваринами. Новий законопроект забороняє створення та діяльність пересувних звіринців (зокрема і шапіто з тваринами).
У цирках над тваринами знущаються практично цілодобово. Від умов утримання до жорстокої дресури, від виснажливих трюків на арені до садизму під час фотопослуг. Умови, в яких тварини існують у цирках, гірші, ніж у будь-якій в'язниці.
Ось до прикладу, як вчать ведмедя танцювати (взято із сторінки Всеукраїнської зоозахисної спільноти UAnimals): “Змусити дику тварину виконувати рухи, схожі на танець, досить складно. Для цього деякі дресирувальники багато разів повторюють одну й ту саму процедуру. Металева підлога вольєра розігрівається до максимуму і під звуки музики ведмідь від болю починає стрибати з лапи на лапу. Цей страшний досвід так сильно закарбовується в пам'яті тварини, що почувши відповідну мелодію на арені, ведмідь починає свій "танець"." Зооцирк є місцем неприродних страждань тварин, створює стереотипне хибне уявлення про відносини «людина-тварина», руйнує психіку дітей та спотворює їх уяву про гуманність.
Інфраструктура нашого міста не може забезпечити належних умов, в яких ведмеді, жирафи, слони, верблюди, тигри, крокодили чи інші дикі тварини могли б перебувати у місті у відповідності до своїх біологічних, видових та індивідуальних особливостей та потреб, санітарних норм та з можливістю вільного вигулу. ГО "Волонтерське об'єднання "Ковель Енімалс" звертається до Ковельської міської ради з вимогою здійснення заборони в'їзду пересувних цирків з тваринами на територію Ковеля та покласти край негуманній та незаконній експлуатації тварин на території міста.

На підписану петицію 170 мешканців міста про заборону виступів пересувних та інших мобільних цирків з тваринами на території міста Ковеля, з метою захисту тварин від страждань та загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними повідомляємо, що відділом містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради підготовлено проект рішення «Про заборону діяльності на території міста пересувних та інших мобільних цирків з тваринами» та внесено на розгляд Ковельської міської ради.