Установка приборов учета тепла во все многоэтажки Краматорска!

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Андрей Викторович, обязательное обеспечение жилого фонда приборами учета на 100% подкреплено законодательно!

В платежке (квитанции) за октябрь, а по факту только за 15-18 дней получаешь сумму в 1600 грн. за 43.3 м2. Вы видели, что на январь заложена среднесуточная температура окружающего воздуха -5? А если декабрь и январь окажутся аномально холодным, то сколько придется платить за тепло тем у кого нет теплосчетчика? Четыре-пять тысячи гривен? Или еще больше?!

В это время, Вы на заседании исполкома 11.11.16 утвердили решение по финансированию программы освещения города на солнечных батареях на 5 млн. грн! У меня вопрос, на старте отопительного сезона это крайне важный вопрос?

Когда в (5,4,2) этажных квартирах и в целом по городу будут установлены теплосчетчики?
p.s. Зимой тепло в приоритете а не освещение на солнечных батареях.

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №380 (Т-6027-1-1) «Установка приборов учета тепла во все многоэтажки Краматорска!»,
розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 15.11.2016 громадянином Тіщенко К.О.

Шановний Костянтине Олеговичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" на Вашу електронну петицію з питання встановлення приборів обліку теплової енергії в багатоповерхових будинках міста, виконком міської ради повідомляє наступне.
Міська влада приділяє велику увагу оснащенню багатоповерхових будинків міста приборами обліку теплової енергії.
Так у 2015 за рахунок коштів місцевого бюджету було встановлено 49 приладів обліку теплової енергії. За рахунок коштів Народного депутата України Єфімова М.В. – 41 прилад обліку.
У 2016 році за рахунок коштів місцевого бюджету встановлено 41 прилад обліку. Підприємством ТОВ «Краматорськтеплоенерго» за рахунок коштів інвестиційної програми встановлено 103 прилади обліку теплової енергії. До кінця 2016 року за рахунок коштів міського бюджету буде розроблена проектно-кошторисна документація на встановлення приладів обліку теплової енергії за 10 адресами. Також підприємством КВП «Краматорська тепломережа» буде встановлено 61 будинковий прилад обліку теплової енергії.
У 2017 році підприємство ТОВ «Краматорськтеплоенерго» планує встановити за рахунок коштів інвестиційної програми 98 приладів обліку теплової енергії.
Після прийняття бюджету міста на 2017 рік буде розглянуто питання про виділення коштів на встановлення приладів обліку в неоснащених ними житлових будинках комунальної форми власності.
Щодо встановлення світлодіодних світильників на сонячних батареях в м.Краматорськ та прилеглих селищах, то їх будівництво відбудеться завдяки виділенню субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Згідно Постанови Кабінету міністрів України №717 від 19 жовтня 2016 року, обсяг субвенцій для нового будівництва, впровадження вуличного освітлення за інноваційними технологіями у м.Краматорськ та прилеглих селищ склав 5 млн. грн., а саме:
- смт Біленьке - 637,50 тис.грн.;
- смт Ясногірка - 637,50 тис.грн.;
- смт Шабельківка - 712,50 тис.грн.;
- смт Красноторка - 1 687,50 тис.грн.;
- м. Краматорськ - 1 325,00 грн.
Частина співфінансування з місцевого бюджету в загальному обсязі будівництва нового освітлення у м.Краматорськ складатиме лише 3% від загального обсягу фінансування.

Петицію підписали 263 особи з 250 необхідних.