+ ще 143 громади!

Дітям потрібен Білітест!

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

За статистичними данними близько 60% доношених та близько 80% недоношених дітей хворіють на жовтяницю. Здебільшого, це фізіологічна жовтяниця новонароджених, яка не потребує лікування... Та якщо це патологічна жовтяниця - то наслідки можуть бути найгірші... Головне вчасно діагностувати захворювання.
В нашому місті діагноз ставиться або "на око" лікаря , або за результатами аналізу крові. Кров потрібна не з пальчика а з вени... Інколи ж беруть кров з вени на голові немовля, оскільки на ручках бувають важкодоступні.
Такий, я б назвала варварський, аналіз роблять в той час, коли є набагато щадний альтернативний спосіб визначити кількість білірубіну в крові. Білітест - це сучасний апарат, яким за 1-2 секунди абсолютно безболісно для дитинки можна визначити рівень білірубіну! В нашому місті на базі пологового будинку він є... Але вже давно в зламаному стані...
Прошу придбати для дітей нашого міста апарат Білітест, або хоча б відремонтувати старий... І забезпечити можливість безкоштовного діагностування за допомогою нього!

Відповідь виконавчого комітету Краматорської міської ради на електронну петицію №650 (К-97-1-1) «Дітям потрібен Білітест!», розміщену на веб-сайті Єдиної системи місцевих петицій від 03.01.2018 громадянкою Кришталь І.В.

Шановна Ірина Володимирівна!

На Вашу електронну петицію до Краматорської міської ради щодо придбання апарату «Білітест», виконком Краматорської міської ради підготував відповідний проект рішення Краматорської міської ради, який опублікований на сайті міської ради.

Заступник міського голови
Ю.А. Люлька

Петицію підписали 264 особи з 250 необхідних.