Єдина система

місцевих петицій

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Як працює єдина система місцевих петицій?

На жаль, у вашому місті ще не було подано жодної петиції, будьте першим:

+ Створити петицію

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Спортивна зала для учнів початкової школи Вараської ЗОШ #2 110 23 березня 8
Вилов бродячих собак 111 17 березня 2
Встановити штучну нерівність (піднесення) на проїзній частині, по-іншому — лежачий поліцейський 102 16 березня 1
Додаткове фінансування на кожну людину з цукровим діабетом 1 типу. 125 17 лютого 0
Про встановлення сміттєвих баків 113 3 лютого 0

Станом на 29 березня усього прийнято до розгляду 12 петицій Переглянути

Остання відповідь

Будівництво високої залізничної платформи

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

АНОЩЕНКО СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ

На Вашу петицію «Будівництво високої залізничної платформи», що надійшла на адресу виконавчого комітету Вараської міської ради та зареєстрована за № 66/02-3.36 від 20.01.2020 року, повідомляємо наступне.
Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, ст. 19 Конституції України.
Окрім того, повідомляємо, що 01.01.2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». Відповідно до п. 7 ч. ІІ Прикінцевих та перехідних положень вказаного Закону з дня набрання чинності цим Законом землі державної та комунальної власності в Україні вважаються розмежованими.
Відповідно до п. 4 ч. ІІ Прикінцевих та перехідних положень вказаного Закону у державній власності залишаються:
а) розташовані в межах населених пунктів земельні ділянки:
на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна державної власності;
які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, Національної академії наук України, державних галузевих академій наук;
які належать до земель оборони;
б) земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;
в) землі зон відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи;
г) усі інші землі, розташовані за межами населених пунктів, крім земельних ділянок приватної власності та земельних ділянок, зазначених у підпункті "а" пункту 3 цього розділу.
Вараська міська рада не уповноважена розпоряджатися землями державної власності в межах своєї території.
Відповідно до п. а ст.17 Земельного кодексу України до повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин належить розпорядження землями державної власності в межах, визначених цим Кодексом.
Відповідно до ст.1 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» виконавчу владу в областях і районах, містах Києві та
Севастополі здійснюють місцеві державні адміністрації.
Враховуючи викладене вище, повідомляємо Вас про необхідність звернутися із порушеним питанням до регіональної філії «Львівська залізниця» .
Дана відповідь може бути оскаржена до вищестоящого органу та/або до суду.

Станом на 29 березня надано відповідь на 15 петицій Переглянути