IT-Hub & Co-working space "Reactor" - cтворення креативної економики та робочих місць з європейською заробітною платою

ПРОМИСЛОВІСТЬ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВО

Галузь IT є рушиної силою експорту послуг та товарів із Україні - генерує 3,5 млрд доларів .
Один IT-фахівець створює 3,5 робочих місця у суміжних галузях, та забезпечує 10 найбільш незахищених людей грошима, наповнюючи бюджет для соціальних виплат знищуючи "гречко-цукровий" підкуп виборців.

Сама галузь IT забезпечила Україну потіком іноземної валюти та була стабилизуючим фактором економики.
під час військової агресії з боку Росії та знецінення гривни.

На разі в Україні 140 тис. фахівців і за різними оцінками - потрібно ще 160 тис. фахівців.
Звідки береться така впевненість? Глобальні ринки , північно американьскі , европейські, австралійський, азійський потребують фахівців інтелектуального труда - програмістів, тестувальників, мережевих адміністраторів, графічних дизайнерів, менеджерів та ще купу інших фахівців - і це лише суто IT, без суміжних областей.

Середня заробітна плата в IT майже вдвічі більше ніж оклад президента України. Це є більше фактором входу в IT. А фактор зацікавленості до технологій забезпечує утримання фахівців після входу в галузь та постійне розширення індустрії.

Український аутсорс зайняв певню нішу у глобальному ринку IT-аутсорсінгу - якісне виконання робіт за оптимальну вартість. Завдяки цьому інвестори вкладают в Україну велики гроші у цей напрямок, дякуючи нормальному рівню освіті та в більшості ступені самоосвіти фахівців які постійно прагнуть вдосконалення та тримають руку на пульсі технологій. Самоосвіта особливо в IT- це фундамент розвитку технологій.

Тому нашою метою буде не навчання як передача знань, а скоріш навчання як правильно навчатися у IT це глибоко пов'язано саме з тим що таке IT, але саме тут в IT самоосвіта потрібна більше всього, бо потужності обчислень за декілька десятків років підвищилися в мільярди разів. Наприклад в авіації такий розвиток не можлив в принципі.

Всі регіони України представлені на світовому ринку IT, окрім Луганщини. Тут немає жодної міжнародної компанії яка б робила продукт відомий світу.

Ми бачимо жалюгидні спромоги відновити класичну промисловість Лисичанську, точніше ми навіть не бачимо таких спроб.
У нас немає часу чекати коли остаточно, антиукраїнське бізнес середовище знищіть промисловість на Луганщині,
тому ми негайно запроваджуємо проект: IT-Hub & Coworking space Reactor у Лисичанську.
Враховуючи що існує глобальний процес перетворення заводів в креативний простір що ми спостерегаємо у Німеччині де старим заводам дають нове дихання. Враховуючи що закриття шахт та вугільна промисловість поступово будет звернута у наступні десятиліття, хоча б з екологічних і економічних міркувань - яскравим прикладом є Англії - яка завджи на передовий науки та технологій.

Конкретно по IT Hub Reactor & Coworking space. Наша мета показати молоді яка шукає себе та працюючим людям які незадоволені своєю роботою, що існує така галузь як розробка програмного забезпечення, що найбільший прибуток приносить не аграрні країни а ті хто створюють продукти з високою доданою вартістю.
Показати що це - цікаво!
Показати що це недорого створити робочі місця та забезпечити роботою.
За нашими даними створення одного місця коштує 15 000 -30 000 гривень (матеріально, без навчання) - інвестиція буде приности державі сотні тисяч гривень щороку. І чим більше випускників - чим дешевше буде коштувати!

Показати людям що існує інших світ поза шахтами та содовими заводами та брудними заводами більше зіпсують екологію(повітря, воду у річці Сіверський Донець) ніж приносять користь у Лисичаньску.

Основний челендж це саме підготовка фахівців - це енергозатратиний процес як для учнів так і для вчителів. Це одна з найскладних галузей, але ми віримо що у Лисичаньску та Сєвєродонецьку знайдуться від сотні людей які протягом 3-5 років зможуть перекваліфікуватися та працювати саме на Луганщині, не переїжджаючи у Київ, Харків, Львів або за що найгірше за кордон.

Ми створимо можливість працювати в IT-hub Reactor - coworking space як команда або як фрілансер щоб майбутні фахівці відчували цю позитивну атмосферу та знаходили однодумців створювали команди на базі ідей, робили продукти працювали з відомими міжнародними компаніями на кшатлт Microsoft, Boeing, BMW, Deutsche Bank, Cisco - як зараз працює вся інша частина України.
Нашою метою це організація такого простору та забезпечення робочими місцями.

Коворкінг площею 250м2 зможе одночасно приймати більше 80- осіб і стане науково-промисловим та мозоковим центром всієї Луганщини.

Дякуємо за увагу!

Дата створення:

Станом на 20 вересня петицію підписали 11 осіб з 500 необхідних.