Єдина система

Припиніть поливати наші двори стоками нечистот з сміттєвозів! 36 6
Зменшити кількість пішохідних переходів 20 1
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

РЕОРГАНІЗУВАТИ ДЕПАРТАМЕНТ МУНІЦИПАЛЬНОЇ ВАРТИ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

ПУСТОВІТ ГРИГОРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Розглянувши електронну петицію від 19.07.2018 щодо реорганізації департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, повідомляю наступне.
Законом України “Про благоустрій населених пунктів” розмежовано поняття державного, самоврядного і громадського контролю у сфері благоустрою населених пунктів.
За органами місцевого самоврядування згідно із статтею 143 Конституції України, закріплено обов'язок вирішення питань, віднесених законом до їх компетенції. Згідно з пунктом 5 частини 2 статті 10 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить здійснення самоврядного контролю за станом благоустрою та утриманням територій населених пунктів.
Органом, який здійснює самоврядні функції контролю за станом благоустрою та утриманням територій населених пунктів, є департамент муніципальної варти відповідно до частини 1 статті 11 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.
Перелік відповідних окремих повноважень департаменту муніципальної варти Луцької міської ради встановлено статтею 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 40 Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, Положенням  про департамент муніципальної варти, затвердженого рішенням Луцької міської ради від 26.07.2017 № 29/10.
Відповідно до вимог підпункту 7 пункту «а» частини 1 статті 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать власні (самоврядні) повноваження: здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів.
Згідно з частиною 1 статтею 40 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” самоврядний контроль у сфері благоустрою населених пунктів здійснюється сільськими, селищними, міськими радами та їх виконавчими органами. Відповідно до пункту 1 частини 3 статті 40 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” самоврядний контроль за станом благоустрою населених пунктів здійснюється шляхом проведення перевірок території.
Департамент муніципальної варти наділений правом   проводити  перевірки додержання  вимог законодавства про благоустрій, складати  відповідні акти та адміністративні протоколи за результатами  проведення такої перевірки.
Предметом перевірок законності розташування тимчасових споруд не є господарська діяльність суб’єктів підприємництва, а законність їх розміщення.
Департамент муніципальної варти реалізовує повноваження щодо контролю  за додержанням вимог законодавства про благоустрій шляхом здійснення відповідних перевірок, внаслідок чого проводиться демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд на підставі відповідних рішень виконавчого комітету.
Натомість Законом України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” встановлено мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Відповідно до частини 1 статті 39 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” державний контроль за дотриманням законодавства у сфері благоустрою території населених пунктів здійснюється місцевими державними адміністраціями.

Станом на 21 серпня надано відповідь на 145 петицій Переглянути