+ ще 153 громади!

СТОП Новарчук Б.Б.

ІНШІ

СТОП НОВАРЧУК Б.Б.
ВИМАГАЄМО звільнити директора КП «Ласка» Богдану Новарчук і не продовжувати їй контракт з міською радою м. Луцька у 2018 році у зв’язку з наступним:
- Ми висловлюємо своє занепокоєння фактами некомпетентної діяльності і часто професійної бездіяльності Новарчук Б.Б., так як вона довгий час одноосібно очолювала громадську організацію Волинське товариство захисту тварин (далі ВТЗТ) і КП «Ласка» , а також приймала неправомірні рішення як Голова Правління і як директор комунального підприємства.
- За час діяльності КП «Ласка» не було створено притулків для тварин для потреб м. Луцька. Хоча територія на Мамсурова 9 (територія КП Ласка) в документах фігурує як комунальне підприємство, як притулок , і як громадська організація Волинське товариство захисту тварин (яку очолювала Новарчук з 2008 по 2017 роки, і яка офіційно знаходиться за її домашньою адресою у м. Луцьку по бульварі Дружби Народів). Дана територія не може бути визнана притулком так, як знаходиться у безпосередній близькості до житлового сектору, і зважаючи на жахливу антисанітарію , яка там панує, є катастрофічно небезпечною для жителів того району міста. Дана установа може функціонувати лише як стерилізаційний центр, не утримуючи тварин, а притулок має бути територіально відокремлений задля збереження відповідних ветеринарно-санітарних норм і ефективної роботи з питань проблем існування безпритульних тварин. Новарчук Б.Б. не зважаючи на здоровий глузд і причинно-наслідкові зв’язки продовжує свою ціленаправлену небезпечну діяльність, і давно втратила авторитет серед зоозахисників України, наразі користується жахливою репутацією.
- Усі матеріальні цінності,в тому числі автомобіль Вольксваген, які були передані в користування КП Ласка спонсорами і ґрантодавцями знаходяться на балансі громадської організації ВТЗТ, а не у власності КП, що кидає тінь підозри про корупцію нинішнього директора КП Ласка.
- На комунальному підприємстві на жодному предметі побуту, вольєрі чи інструменті немає інвентарних номерів, що говорить про відсутність елементарних господарчих правил і нераціональне користування комунальним майном.
- Новарчук Б.Б. ініціює активний відлов тварин в інших містах та областях України, порушуючи правила транспортування , перевезення і ввезення тварин в місто Луцьк, що загрожує розповсюдженню смертельно небезпечних як для тварин, так і для людей зоонозних захворювань по Волинській області. При цьому, завезені тварини не поміщуються на карантин і утримуються в непристосованих для такого утримання аварійних умовах . А трупи хворих тварин зникають у невідомому напрямку без відповідних нормативних процедур, що загрожує потраплянню інфекцій в ґрунт, ґрунтові води, і в харчові ланцюги тварин міської екосистеми, що загрожує здоров’ю населення. Про це яскраво свідчать відомості про зростання у геометричній прогресії кількості випадків сказу після 30- річної перерви по Волинській області та корелюють з початком діяльності Новарчук Б.Б.
- Ініційована нею Програма на 2017-2018 роки про регулювання чисельності безпритульних тварин, суперечить доводам щодо їх міграції, а також зоозахисним принципам і основам екологічної свідомості. Всі розуміють, що таким чином вона загальмувала роботу КП «Ласка» як підприємства , де постійно повинен бути колообіг тварин. Бо та величезна кількість тварин, яку вони привозять з усієї України, «осідає» у вольєрах на території, більша частина їх гине від інфекцій, не надання ветеринарної допомоги , другими словами від жорстокого поводження.
- Важливим невирішеним специфічним питанням для КП «Ласка» є зникнення домашніх породистих тварин. Для пошуку власників не докладається ані трохи зусиль, навпаки у стінах КП породисті собаки зникають безвісти. Немає висвітленого порядку , як зняти собаку з реєстрації, приховується інформація щодо податків на тварин. Провалено проект реєстрації та ідентифікації тварин у Луцьку.
- Відсутня публічна інформація і доступ до неї щодо суми щомісячного платежу для зареєстрованих домашніх тварин, а також куди ці гроші витрачаються.
- За час свого недолугого господарювання на КП Ласка Новарчук Б. не зуміла створити систему обліку тварин, що потрапляють на підприємство, а досі користуються зошитом в клітинку, де вся інформація хаотична.
Просимо Вас від імені багатьох мешканців Луцька, платників податків до місцевого бюджету, вжити заходів і звільнити Новарчук Б.Б. по закінченню контракту у 2018 році та оголосити відкритий чесний конкурс на заміщення вакантної посади керівника комунального підприємства КП «Ласка».

Розглянувши петицію щодо звільнення директора КП «Ласка» та не продовження контракту детально розглянуто та вивчено.
Контракт є особливою формою трудового договору, в якому строк його дії, права, обов’язки і відповідальність сторін (в тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення і організації праці працівника, умови розірвання договору встановлюватися угодою сторін.
Контрактом директора КП «Ласка» встановлено вичерпний перелік підстав для припинення та розірвання контракту.
Контракт припиняється:
а) у разі закінчення терміну дії контракту;
б) за угодою сторін;
в) до закінчення терміну дії контракту у випадках, передбачених пунктами 5.3., 5.4. контракту;
г) з інших підстав, передбачених законодавством та цим контрактом.
Керівник може бути звільнений з посади, а цей контракт розірваний з ініціативи міського голови до закінчення терміну його дії у разі:
а) систематичного невиконання Керівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього цим контрактом;
б) одноразового грубого порушення Керівником законодавства чи обов'язків, передбачених контрактом, в результаті чого для підприємства настали значні негативні наслідки (понесено збитки, виплачено штрафи тощо);
в) невиконання підприємством зобов'язань перед бюджетом та Пенсійним фондом, а також невиконання підприємством зобов'язань щодо виплати заробітної плати працівникам чи недотримання графіка погашення заборгованості із заробітної плати;
г) непогодження з Органом управління майном фінансових планів;
д) несплати реструктуризованої податкової заборгованості протягом трьох місяців в разі наявності вини Керівника;
е) подання службових осіб органів державного нагляду за охороною праці про систематичні порушення вимог чинного законодавства з питань охорони праці;
є) допущення зростання обсягів простроченої кредиторської заборгованості;
ж) з інших підстав.
Керівник може за своєю ініціативою розірвати контракт до закінчення терміну його дії:
а) у випадку систематичного невиконання Органом управління майном своїх обов'язків за контрактом чи прийняття ним рішень, що обмежують чи порушують компетенцію та права Керівника, втручання в його оперативно- розпорядницьку діяльність, яке може призвести або вже призвело до погіршення економічних результатів діяльності підприємства;
б) у разі його хвороби або інвалідності, які перешкоджають виконанню обов'язків за контрактом, та з інших поважних причин.
Також, інформація зазначена у петиції неодноразово вивчалась. Повноваження установ, які мають право здійснювати перевірки комунальних підприємств, визначені чинним законодавством. За наслідками усіх перевірок, в тому числі державної аудиторської служби, які були проведені на КП «Ласка», жодних порушень виявлено не було. Порушення ветеринарно- санітарних норм на підприємстві також не виявлено.
Відповідно до частини другої статті 19 Основного Закону України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Крім того, у Вашій петиції не наведено фактів, котрі б свідчили про вчинення директором комунального підприємства «Ласка» порушення законодавства чи умов контракту та є підставою для звільнення чи не продовження контракту.
Отже, директор КП «Ласка» Новарчук Б.Б. діє в межах наданих їй повноважень та підстав для її звільнення чи не продовження контракту немає.