Про необхідність знайти, розібратись, вплинути та усунути причини постійного смороду у Луцьку

ЕКОЛОГІЯ

Міській раді та компетентним органам необхідно терміново знайти, розібратись, вплинути та усунути причини постійного смороду у Луцьку. Це жах, з яким не мають постійно жити мешканці міста і навіть деяких навколишніх сіл. Керівництву варто займатись реальною екологічною проблемою міста, особливо позиціонуючи Луцьк, як туристичну перлину.

На петицію „Про необхідність знайти, розібратись, вплинути та усунути причини смороду у Луцьку” повідомляємо.
З початком весни в місті Луцьку почав поширюватись неприємний запах, який виникає в різний час доби і в різних районах міста. З метою визначення причин поширення запаху та прийняття необхідних заходів для їх усунення розпорядженням міського голови від 25.04.2018 № 183 „Про тимчасову робочу групу щодо проблеми поширення неприємного запаху в місті Луцьку” створено таку тимчасову групу.
До складу робочої групи увійшли працівники виконавчих органів міської ради (відділу екології, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, департаменту муніципальної варти), керівники комунальних підприємств („Луцькводоканал”, „Луцькспецкомунтранс”), спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області, управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Держпродспоживслужби, Волинського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, Державного агентства водних ресурсів у Волинській області, Луцького відділу поліції, голова ГО „Автомайдан Волинь”.
Перед робочою групою поставлено завдання встановити причини поширення неприємних запахів та місця, які потенційно можуть бути джерелами їх походження, і надати керівництву міської ради пропозиції щодо прийняття необхідних заходів для їх усунення. В даний час комісія проводить відповідну роботу.
Працівниками відділу екології, департаменту муніципальної варти, департаменту житлово-комунального господарства міської ради спільно з спеціалістами комунальних підприємств „Луцькводоканал” та „Луцькспецкомунтранс” проводяться обстеження мереж водовідведення та зливової каналізації на предмет виявлення несанкціонованих підключень до цих мереж. У разі виявлення таких порушень приймаються необхідні заходи до їх усунення.