+ ще 172 громади!

Проведення перевірки Державної Аудиторськоїї Служби на КП “Ласка” та проведення чесного і відкритого конкурсу на посаду директора даного підприємства.

ІНШІ

У Луцьку виникла напружена ситуація щодо діяльності керівництва КП “Ласка”. Громадська організація “Волинське об'єднання зоозахисту” подала позов до суду з вимогою провести перевірку Державної Аудиторської Служби (ДАС) на підприємстві з метою підтвердження або спростування фактів розкрадання коштів державного та місцевого бюджетів, спільних махінацій, проведених через громадську організацію “Волинське товариство захисту тварин”, (яку довгий час, від початку створення КП і до 2017 року, очолювала директор "Ласка", і до сьогодні має повноваження проводити фінансову діяльність через дану ГО). Згідно Закону України від 03.11.2016 р. № 1728-VIII про мораторій на перевірки, судом було відмовлено в задоволенні даного позову і наголошено, що тільки Луцька Міська Рада (ЛМР) може ініціювати дану перевірку, оскільки є власником даного майна. Оскільки наша держава рухається в напрямку європейських цінностей, відкритості і прозорості перед своїми громадянами і ми всі прагнемо підтримки доброго іміджу нашого міста Луцьк, вимагаємо від ЛМР підтримати петицію лучан-платників податків та ініціювати перевірку ДАС на КП “Ласка”, а також оголосити чесний, відкритий і прозорий конкурс на посаду директора даного підприємства, щоб зняти напругу, яка склалася останнім часом.

З метою повного, всебічного та об'єктивного з'ясування обставин, виявлення причин і умов, а також установлення інших подій, обставин було проведено службове розслідування з метою встановлення наявності (відсутності) вини у діях директора комунального підприємства «Ласка» Новарчук Богдани Богданівни.
На сьогодні службове розслідування завершено. Комісія з проведення службового розслідування рекомендацій щодо перевірки діяльності КП «Ласка» Державною аудиторською службою України не надавала.
31 травня 2018 року Богдана Новарчук звільнена з посади директора комунального підприємства «Ласка» за угодою сторін (пункт 1 стаття 36 КЗпП України) на підставі написаної нею заяви.
Тимчасово, на період до призначення на контрактній основі, за результатами проведеного конкурсу, директора комунального підприємства «Ласка», виконання обов’язків директора з 01 червня 2018 року покладено на заступника директора комунального підприємства «Ласка» Скумса Сергія Валерійовича.
Після оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунального підприємства, особи які бажають взяти участь у конкурсі зможуть подати необхідні документи.