Безпека пішоході та водіїв у Луцьку

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Встановити лежачі поліцейські на проспекті Волі (біля 4 гімназії і комерційного технікуму), на паралельних вулицях Коперніка (біля 4 гімназії і вул. Вавілова) і С.Бандери (перед поворотом до бару «Майдан»), на переході біля Краєзнавчого музею, на вул. Рівненській (на переході біля кладовища) і вул.Кравчука (біля бару «Млин», перехід до 21 гімназії). Встановити захисні парапети для пішоходів в місцях масового скупчення людей і дітей –напроти виїзду з Шопена на Волі, напроти 4 гімназії та на мосту біля дитячої залізної дороги (на початку і в кінці мосту), оскільки на цьому проміжку водії на повороті надто щільно притискаються до бровки і можуть вилетіти на тротуар. Це можуть бути металеві конструкції, чи просто бетонні клумби з квітами.
Вивчити можливість встановлення у Луцьку максимальної кількості відеореєстраторів і відеокамер.

Колективне звернення щодо влаштування елементів примусового зниження швидкості транспортних засобів, встановлення огородження, відеореєстраторів та відеокамер на вулицях міста розглянуто.
Елементи примусового зниження швидкості транспортних засобів, транспортне і пішохідне огородження встановлюються згідно розроблених відповідно до вимог чинних нормативних документів схем, які погоджуються у встановленому порядку, в межах виділених бюджетних призначень. Місця їх встановлення визначаються на основі аналізу аварійності, інтенсивності руху транспортних і пішохідних потоків. Першочергово такі роботи проводяться біля навчальних та дошкільних навчальних закладів із значною інтенсивністю руху і які потребують обладнання нерегульованих пішохідних переходів елементами примусового зниження швидкості та огородженням.
Разом з тим є певні обмеження. Так згідно з п. 5.7 ДСТУ 4123:2006 забороняється встановлення елементів примусового зниження швидкості транспортних засобів на магістральних вулицях населених пунктів. Проспект
Волі та вулиця Рівненська є магістралями.
Правила застосування стаціонарних дорожніх огороджень, які розміщуються для забезпечення безпеки дорожнього руху на дорогах та вулицях, регламентуються ДСТУ 2735-94.
Встановлення відеокамер в місті передбачено проектом «Безпечне місто». На даний час виконано 53,4% обсягу робіт. Прокладено 24,5 км кабелю та встановлено 10 камер.