Оплата праці педагогічним працівникам, що фінансуються за рахунок міського бюджету

ОСВІТА

Педагогічні працівники дитячих дошкільних закладів, професійних училищ, позашкільної освіти м. Луцька не отримати обіцяних Постановою КМУ №22 від 11 січня 2018 р. підвищень до заробітної плати ні 1 січня, ані 1 вересня 2018 року. Луцька міська рада, з метою забезпечення справедливості, піклуючись про зазначеноу категорію осіб має право і може встановлювати для них додаткові надбавки. Пропоную (Прошу): підвищіти заробітну плату педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, професійної освіти, інших закладів та установ освіти, які фінансуються за рахунок міського бюджету шляхом установлення з 1 вересня 2018 року для них додаткової надбавки у розмірі 10% посадового окладу. З цією метою внести відповідні зміни до бюджету міста.

Відповідно до п. 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 11 січня 2018 року № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» посадові оклади (ставки заробітної плати) педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, підвищуються з 01 січня 2018 року на 10 відсотків.

Згідно із п. 2 вище вказаної Постанови розгляд питання щодо підвищення оплати праці інших категорій педагогічних та науково-педагогічних працівників належить до компетенції Міністерства освіти і науки України й Міністерства фінансів України.

Петицію підписали 321 особа з 300 необхідних.