Я проти підвищення вартості проїзду до 7 грн.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА ОХОРОНА ПРАЦІ

Якщо ви проти підвищення вартості проїзду у маршрутках Луцька до 7 грн - голосуйте!

На Ваше колективне звернення про незгоду з підвищенням вартості проїзду до 7 гривень, інформуємо наступне.
До виконкому Луцької міської ради звернулись цілий ряд підприємств, що здійснюють надання послуг з перевезення пасажирів автобусами з вимогою підвищення вартості проїзду. Основною причиною звернень є ріст витрат на надання таких послуг, основною мірою за рахунок росту цін на паливно-мастильні матеріали.
Вимогою до підприємств-перевізників є здійснення та надання розрахунків тарифу на послуги з перевезення пасажирів автобусами, що працюють на міських автобусних маршрутах відповідно до Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою наказом Мінтрансзв’язку України від 17.11.2009 року № 1175 (далі — Методика), до яких необхідно додати підтверджувальні документи.
Згідно пункту 2.2. Методики, витрати плануються перевізником з урахуванням економічно обґрунтованих фактичних витрат за попередній рік, прогнозного індексу цін виробників промислової продукції, галузевих норм використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, ставок податків і зборів, тощо.
Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проект рішення виконавчого комітету, яким встановлюється вартість проїзду по місту є регуляторним актом та має пройти процедуру прийняття передбачену даним законом.
З метою початку регуляторної процедури перегляду тарифу на послугу з перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах, підготовлено доповнення до рішення виконавчого комітету міської ради від 15.11.2017 № 699-1 “Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік”, в якому на IV квартал 2018 року передбачено підготовку регуляторного акта - рішення виконавчого комітету міської ради “Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах загального користування”.