Облаштувати у Луцьку місця для паління

За статистикою Україна сьогодні найхворобливіша нація Європи. Однією з причин є паління. І якщо палити чи не палити - це вибір курця, то дихати продуктами паління чи ні - не завжди залежить від людини. А пасивне паління теж дуже шкідливе. Попри дію Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров»я населення» люди палять всюди: на вулицях і площах, на зупинках громадського транспорту, на переходах, біля входу в магазини, особливо де продають каву з автоматів, біля входу в ЦУМ, Пакко, в під»їздах, в парку відпочинку, на пляжі, на ринках… Скрізь громадяни палять. Недопалки часто кидають прямо під ноги, на землю, в траву. Це створює незручності (знаю по собі, оскільки не палю). Звичайно, курців можна штрафувати, посилити вплив Муніципальної поліції, але тоді виникає логічне запитання, де людям з такою звичкою палити і що для цього зробила влада? Допоки бачимо неадекватне втілення. Як скажімо, всупереч згаданому закону, поставили попільнички на зупинках громадського транспорту (наприклад біля ЦУМу), щоб усі – у тому числі і діти, і вагітні жінки дихали тютюновим димом!!! Не доцільно встановлювати попільнички і на переходах, в інших місцях масового скупчення людей. В позитивний приклад можна поставити гіпермаркет «Там-Там», який відвів місця для паління від входів.
Ще в 2011 році я пропонував міськраді облаштувати спеціально відведені місця для паління https://www.0332.ua/news/95568/luckim-paliam-oblastuut-specialni-misca. І це, на мою думку, стало б тим рішенням, яке могло б задовольнити всі сторони. Влада може залучити до цього процесу торгові мережі та заклади, які займаються продажем тютюнових виробів. І це не є якісь дороговартісні роботи.
Лучанам буде приємно, коли вони побачать, що влада використовує свої посади з максимальною користю для міста, турбується про здоров»я громадян, екологію, сприяє прищепленню культури паління та формуванню взаємоповаги громадян.

Дата створення:

Станом на 29 березня петицію підписали 52 особи з 300 необхідних.