+ ще 172 громади!

Встановлення світлофорів та належного освітлення на вулиці В'ячеслава Чорновола навпроти Луцької міської дитячої поліклініки та Центру науково-технічної творчості учнівської молоді

На вулиці В'ячеслава Чорновола розміщується відразу два заклади, "клієнтами" яких є діти, зокрема й зовсім маленькі. Йдеться про Луцьку міську дитячу поліклініку та Центр науково-технічної творчості учнівської молоді.
Свого часу вулиця В'ячеслава Чорновола не відзначалася аж таким інтенсивним рухом. Проте після того, як поклали якісне дорожнє покриття до вулиці Карпенка-Карого, а також проклали нову дорогу вулицями Агатангела Кримського та В'ячеслава Липинського, ситуація кардинально змінилася.
Нині "Чорновола" - це одна з найшвидкісніших та найзавантаженіших магістралей міста, яку більшість водіїв прогнуть "проскочити", щосили тиснучи педаль газу й не надто зважаючи на дітлахів, які поспішають на гуртки, або ж до лікаря.
Навпроти Луцької міської дитячої поліклініки та Центру науково-технічної творчості учнівської молоді ще бозна-коли були облаштовані "зебри" (і в часи малоінтенсивного руху їх цілком вистачало).
Нині ж назріла нагальна потреба встановити навпроти цих закладів світлофори та якісне освітлення, оскільки тисячі дітей щодня наражаються на смертельну небезпеку! Також є потреба у ще одному світлофорі - між цими закладами на вулиці Ветеранів.
Величезне прохання до батьків, дідусів та бабусь, а також до усіх небайдужих лучан підтримати цю петицію! Бо ж вони - діти - таки квіти життя і наше майбутнє!

Колективне звернення щодо влаштування світлофорного регулювання на перехресті вулиць Чорновола - Ветеранів та Чорновола - Агатангела Кримського та їх якісне освітлення розглянуто.
Будівництво світлофорних об’єктів в місті проводиться на основі аналізу аварійності, інтенсивності руху транспортних і пішохідних потоків та наявності коштів в бюджеті по даній статті витрат.
Як свідчить аналіз аварійності, вказані Вами перехрестя вулиць місцями концентрації дорожньо-транспортних пригод не являються. На даний час у місті є ділянка концентрації ДТП в районі перехрестя вулиць Ковельська - Червоного Хреста, де необхідно ввести світлофорне регулювання. Роботи в таких місцях проводяться першочергово. Також є аварійно-небезпечне місце на перехресті вулиць Львівська - Потебні, яке потребує світлофорного регулювання. .
Комунальним підприємством «Луцьке електротехнічне підприємство -
Луцьксвітло» проведено обстеження мережі зовнішнього освітлення на вул. Чорновола. Виявлені під час обстеження недоліки будуть усунені до 08.12.2018.
Після затвердження бюджету міста на 2019 рік та визначення суми призначень на будівництво світлофорних об’єктів та реконструкції мережі зовнішнього освітлення буде вивчена можливість влаштування світлофорного регулювання та влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів на вул. Чорновола та Ветеранів.

Петицію підписали 321 особа з 300 необхідних.