+ ще 172 громади!

Вихідні дні на Новорічні і Різдвяні свята у ТРЦ Порт Сіті

ІНШІ

2018 року адміністрація ТРЦ Порт Сіті заставила працювати всі магазини на Пасху (перший день), хоча орендарі писали заяви про дозвіл на вихідний. Аналогічна ситуація можлива і на Новорічні і Різдвяні свята. В більшості країн Європи торгові заклади не працюють навіть в неділю, не говорячи про великі релігійні і державні свята. Люди повинні такі дні проводити в колі рідних і близьких людей, в церкві, а не в порожніх магазинах.
Прохання затвердити вихідними днями 1 січня і 7 січня 2019 року для працівників ТРЦ Порт Сіті.

Ваша Петиція до Луцької міської ради щодо діяльності ТРЦ «Порт-Сіті» 01 та 07 січня 2019 року розглянута.
Інформуємо, що відповідно до ст. 73 КЗпПУ 1 січня - Новий рік є святковим днем, а 7 січня - Різдво Христове є неробочим днем. У ці дні допускаються роботи, припинення яких неможливе через виробничо-технічні умови, викликані необхідністю обслуговування населення, у випадках та в порядку, передбачених ст. 71 цього Кодексу. Робота у зазначені дні компенсується відповідно до ст. 107 цього Кодексу.
Враховуючи викладене, Луцькою міською радою до ТзОВ «Порт-Сіті Груп» направлено лист з проханням прикласти максимум зусиль і забезпечити компромісний графік роботи для орендарів торгових площ у святкові та неробочі дні з метою надання можливості працівникам відзначити релігійні свята.
Водночас у разі допущення працівників до роботи у неробочі та святкові дні за наявності виняткових випадків, ТРЦ «Порт-Сіті» зобов’язано дотримуватись норм КЗпПУ щодо умов, порядку допуску та компенсації роботи за зазначені дні, а також провести роботу з суб’єктами господарювання (орендарями) з приводу цих питань.