+ ще 172 громади!

Створення тролейбуса-музею

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

У Луцьку в неробочому стані знаходиться унікальний тролейбус моделі "ЗиУ-682В", борт 62, 1978р.в. Це найстаріший лінійний тролейбус в місті та один з найстаріших в Україні. Являється першим представником цієї моделі в Луцьку, брав участь у відкритті багатьох нових тролейбусних ліній. У багатьох європейських містах є транспортні музеї з ходовими екземплярами. Луцький тролейбус 115 поповнив такий музей у м.Гдиня, Польша. Вважаю за необхідність зберегти та відновити тролейбус 62, в салоні розмістити історичні матеріали та проводити екскурсійні поїздки по місту.
Шанувальники електротранспорту з інших міст готові допомогти у відновленні цього тролейбуса.

Вартість капітального ремонту тролейбуса потребуватиме значних матеріальних затрат, в термін експлуатації відремонтованого тролейбуса значно коротший від нового, не враховуючи естетичні, екологічні та економічні переваги нового рухомого складу.
Відновлення даного тролейбуса є економічно недоцільним, тролейбус підлягає списанню. Висновок про непридатність тролейбуса до експлуатації: акт висновок №1 технічного стану тролейбусів від 06.11.2018.