+ ще 184 громади!

Проїзд для учнів у міських маршутках 2 грн

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Шановні лучани!
Нас як завжди мають десь....
23.05.2019 року Луцька міська рада підтримала рішення підняти вартість проїзду у міському транспорті з 5 грн до 6 грн, та відповідно для учнів (при наявності учнівського квитка) з 2 грн до 3 грн.
Прошу наших владців переглянути своє рішення !!!!
Проїзд для дітей не може вартувати 3 грн!!!!
Діти не заробляють гроші та не отримують ніяких доходів, а їхні батьки сплачують податки у міську казну!!!!
Чому дорослі люди, які мають немалі зарплати, мають право їздити безкоштовно (муніципальна варта, члени міської ради та ін.)???
Отож, прошу залишити вартість проїзду у міському транспорті для дітей шкільного віку - 2 грн, знайти шляхи врегулювання цього питання з перевізниками!

На опубліковану Вами петицію щодо підвищення вартості проїзду для учнів у автобусах по місту, інформуємо.
Пільгова вартість проїзду для дітей була визначена у підпункт 8 пункту 159 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.1997 № 176, яким передбачалось право пасажиру автобуса купувати квиток для дітей віком від 6 до 14 років за пільговою ціною (із знижкою 25 % вартості) у період з 1 жовтня по 15 травня. Однак, статтею 43 постанови Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 181 “Про внесення змін до Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту” така пільга скасована.
Разом із цим, рішенням виконавчого комітету від 23.05.2019 № 331-1 “Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху” встановлено пільгову вартість проїзду для учнів у розмірі 3,00 грн за одну поїздку, за наявності учнівського квитка, що є результатом спільно досягнутих домовленостей між органом місцевого самоврядування та перевізниками.
Крім цього, відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 20.06.2018 № 355-1 “Про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі)” вартість проїзду для учнів закладів загальної середньої освіти, закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації становить 1,00 грн. Вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті (тролейбусі) для цих категорій пасажирів становить 50,00 грн. Пільговий проїзд для цієї категорії пасажирів повністю фінансується з бюджету міста.
Додатково інформуємо, що відповідно до ст. 55 Конституції України Ви маєте право на оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень шляхом звернення до суду або до вищестоящого органу.