+ ще 172 громади!

Провести обробку спеціальними засобами, які знищують комарів та кліщів зон відпочинку та скупчення людей

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

На сьогодні кількість комарів в місті аномальна, вони атакують людей не лише вночі, а й вдень під палючим сонцем. Вийти з дитиною на прогулянку без обробки шкіри спеціальним засобом, неможливо. Вважаємо, що міська влада не може залишатись осторонь цієї проблеми.
Вимагаємо терміново виділити кошти та зобов'язати відповідні служби провести обробку спеціальними засобами, які знищують комарів та кліщів, у парках, скверах та інших зонах відпочинку мешканців та гостей міста.

На Ваше звернення щодо обробки парків, скверів та інших зон відпочинку від комарів та кліщів повідомляємо наступне. Відділом екології міської ради спільно з комунальним підприємством “Парки та сквери міста Луцька”, яке здійснює догляд та утримання більшості зелених зон міста Луцька, зокрема Центрального парку культури та відпочинку ім.Лесі Українки, парку ім.900-річчя м Луцька та інших загальноміських скверів, докладно вивчено пропозиції комерційних установ та особливості препаратів для боротьби із комахами (комарі, кліщі).
Жоден із запропонованих препаратів не є абсолютно безпечним для здоров’я людей. Крім того, за висновками спеціалістів дезінфекційної служби, ефективність усіх запропонованих препаратів буде мало ефективною, якщо на території місць масового відпочинку не буде низько скошена трава на всій площі. Враховуючи значні площі Луцьких парків, забезпечити одночасне викошування травостою на всій площі зелених зон міста не має технічної можливості. Також, враховуючи кліматичні особливості, високу температуру атмосферного повітря та тривалий бездощовий період спостерігається значне зменшення кількості комах.
Міська рада і надалі буде здійснювати моніторинг ситуації щодо розвитку комах та враховуючи вищезазначене на даний час проводити хімічну обробку місць масового відпочину з метою знищення комах не буде.