+ ще 184 громади!

Заборона продажу собак без відповідних документів

ІНШІ

Заборонити на території міста (в тому числі й через мережу інтернет, соцмережі) продаж «породистих» собак, породність яких не підтверджена відповідними документами (метрикою/родоводом). Адже дані продажі збільшують проблему безпритульних собак. Людина купує ніби породисту собаку, а коли виростає щось не те – викидає на вулицю. Всі ми бачимо, що КП Ласка переповнена безпритульними. Та й на вулицях їх не мало.
Також такі продажі (без документів про породність) є порушенням ч.2 ст. 13 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Зокрема, «продавець тварини зобов'язаний забезпечити покупця ДОСТОВІРНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ про вид, ПОРОДУ, стан здоров'я та інші якості тварини, а також про умови її утримання». І, як я вже писала вище, достовірну інформацію про породу можна взяти лише з метрики чи родоводу, які видаються кінологічною організацією. У всіх інших випадках це фенотипні собаки або ж метиси, але аж ніяк не породисті.

Дата створення:

Станом на 23 жовтня петицію підписали 218 осіб з 300 необхідних.