"Зелена хвиля" на Соборності (правильна робота світлофорів)

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Скільки часу водій стоїть на світлофорах на пр. Соборності? Здається, цілу вічність. Тільки увімкнулося зелене світло, проїхав пару сотень метрів - і знову чекаєш милості від світлофора.

Не ліпша ситуація і з пішоходами. Стоять пішоходи на переході біля "Салюту", чогось чекають. Автівок немає (всі вони стоять на світловорі на перехрещенні з Воїнів-Інтернаціоналістами), а йти не можна! Пішоходам - червоне. І тільки автівки під.їхали - вмикається зелений.

Фактично їдучи автомобілем по пр. Соборності (не важливо в яку сторону), водій стоїть на кожному світлофорі. Це неправильно. Адже:

1. Погіршується екологічний стан повітря, бо двигуни авто працюють вхолосту;
2. Лучани бідніють, бо дарма витрачається пальне;
3. Луцьк недоотримує прибутку, бо кожен водій і пасажир неефективно використовує свій час, простоючи на світлофорі. Додайте кожну хвилину кожної людини, яка стоїть в штучних корках і просто уявіть, що можна було би зробити за цей час.

Харківський національний автомобільно-дорожній університет ще на початку 2019 року розробив схему дорожнього руху у Луцьку. Одним з розділів цього документу є "зелена хвиля" на проспекті Соборності. Там все розписано, що, де і як потрібно налаштувати.

Тому просимо: відрегулюйте роботу світлофорів на пр. Соборності. Кошти невеликі, а результати - величезні.

У відповідь на Вашу петицію повідомляємо, що в рамках реалізації проекту № РLВU.02.01.00-06-0511/17-00 “Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Хелма і Луцька” (Програма транскордонного співробітництві Польща-Білорусь-Україна 2014-2020) між КП «Луцьке електротехнічне підприємство - Луцьксвітло» та виконавчим комітетом Луцької міської ради укладений договір на капітальний ремонт світлофорних об’єктів у м. Луцьку. В рамках даного договору передбачено встановлення автоматизованої системи керування дорожнім рухом (АСКДР), яка поєднає світлофори в єдину мережу.
Буде встановлено диспетчерський центр, де здійснюватиметься керування системою.
Стане можливим відпрацьовувати режим координованого керування світлофорами. На основі аналізу транспортних потоків можливо буде внести необхідні корективи в роботу світлофорів.
На просп. Соборності, Відродження та вул. Рівненській у м.Луцьку розміщено по декілька світлофорних об’єктів. Тому після впровадження АСКДР, керування даними світлофорними об’єктами стане можливо синхронізувати, аби позбутися заторів та покращити транспортне сполучення міста.