Встановлення світлофора на перехресті проспекту Відродження та вулиці Максима Кривоноса

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

На перехресті проспекту Відродження та вулиці Максима Кривоноса (перед АЗС WOG) доволі жвавий рух. Проте, рух на даному перехресті залишається нерегульованим: перехрестя обладнане лише пішохідним переходом.
Виникає необхідність забезпечити належний рівень безпеки мешканців, яким необхідно здійснювати перехід через проспект Відродження.
Відтак, на перехресті проспекту Відродження та вулиці Максима Кривоноса, необхідно та вкрай важливо встановити регульований світлофор, нанести розмітку для транспортних засобів на даній ділянці дороги, розробити план освітлення дороги та розглянути пропозицію щодо освітлення пішохідного переходу вночі.

Обґрунтування необхідності встановлення світлофора:
1. Навколо вулиці Максима Кривоноса, в тому числі у селі Липини, відбувається жвава забудова багатоповерховими будинками, у зв’язку з чим дану ділянку дороги змушені переходити значна частина людей (мешканців).
2. На дорозі по проспекту Відродження великий об’єм трафіку, через що звичайні громадяни, які переходять дорогу наражають себе на небезпеку на шляху на роботу, в магазин чи в дитячий садок № 9, який знаходиться навпроти вулиці Кривоноса, на проспекті Молоді, 2А, тощо.
3. Необхідність встановлення світлофора з урахуванням об’єму трафіку передбачено Національним стандартом України ДСТУ 4092-2002 «Світлофори дорожні. Загальні технічні вимоги, правила застосовування та вимоги безпеки», затвердженого наказом Держстандарту від 03.06.2002 № 326.
4. Водії ігнорують знак пішоходного переходу та й саму зебру і просто не пропускають пішоходів.
5. Водіям з другорядної дороги, по вулиці Максима Кривоноса, утруднено здійснити виїзд на основну дорогу, на проспект Відродження, у зв’язку з чим часто по вулиці Кривоноса накопичується значна кількість авто (створюється пробка), що прямують з Луцької районної лікарні, психіатричної лікарні, Епі-центру чи загалом з напрямку вулиці Теремнівської.

Ураховуючи викладене, пропоную встановити світлофор, також встановлення додаткових знаків дорожнього руху, які вказують водію про небезпеку даної ділянки. Тому вважаю, що дана тема є актуальна для розгляду громадян та Луцької міської ради. Вважаю, що раціональним вирішенням даного питання буде встановлення світлофора.

Дата створення:

Шановний Михайло Миколайовичу, щиро дякуємо Вам за небайдужість до життя нашого міста, однак петиція, автором якої Ви є, не підтримана. Інформуємо Вас про те, що вказана петиція буде розглянута згідно з ЗУ "Про звернення громадян". Про результати розгляду Вас буде повідомлено додатково.

Станом на 12 листопада петицію підписали 47 осіб з 300 необхідних.