+ ще 192 громади!

Закрити завод БІО-ПЕК

ЕКОЛОГІЯ

Вже більше двох років існує проблема смороду в місті Луцьк. Цьогоріч комісія по боротьбі зі смородом при Луцькій міській раді чітко вказала, що причиною неприємного запаху, який поширюється містом є діяльність заводу БІО ПЕК. А саме відходи, що були скинуті на поля фільтрації Гнідавського Цукрового заводу. В.о. міського голови Луцька Григорій Пустовіт неодноразово наголошував, і на комісії, і на громадських слуханнях, що причина смороду є саме ТОВ "БІОПЕК". Тож враховуючи те, що завод не дотримався даної ними обіцянки припинити скидати відходи на поля фільтрації, що сприяє поширенню смороду в Луцьку, ВИМАГАЄМО від влади вжити всіх заходів для припинення його діяльності. Поки працюватиме завод, лучани потерпатимуть від смороду!

Ваше звернення щодо закриття ТзОВ “БІОПЕК” у зв’язку із не виконанням зобов’язань про припинення смороду у м.Луцьку внаслідок скиду на поля фільтрації відходів мелясної барди розглянуто.
30 жовтня на сесії міської ради було прийнято рішення №65/3 “Про звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та захисту довкілля України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо вирішення екологічних проблем територіальної громади м. Луцька”.
У зверненні йдеться про те, що у зв’язку із ситуацією що склалась та з метою недопущення забруднення довкілля та погіршення стану здоров’я людей Луцька міська рада просить анулювати дозвільні документи (дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, дозвіл на спецводокористування) ТзОВ “Біопаливно-енергетична компанія” та ПрАТ “Гнідавський цукровий завод”, а також зупинити діяльність даних підприємств через постійне забруднення довкілля.
Відділом секретаріату міської ради дане звернення надіслано до профільних міністерств.

Петицію підписали 332 особи з 300 необхідних.