+ ще 153 громади!

Впорядкування центрального парку Луцька ім. Лесі Українки

З бюджету міста направити частину коштів на впорядкування парку . Крім центральної алеї, територія парку знаходиться в занедбаному стані. Потрібно заасфальтувати доріжки, відремонтувати сходи до річки, замінити атракціони, знайти ефективного власника для реставрації Ротонди. В ідеалі парк повинен бути поділений на зони : спортивну, дитячу, мистецьку і т.п.

У відповідь на петицію щодо впорядкування парку надаємо наступну інформацію.
Для проведення реконструкції Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки розглядатиметься також можливість залучення позабюджетних коштів. Планується, що наприкінці 2016 року – на початку 2017 року стартуватиме Програма транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, яка надає можливість прикордонним з ЄС областям України у співпраці з польськими та білоруськими партнерами за 10% власного співфінансування впроваджувати як м’які (навчання, обмінні візити), так і масштабні інфраструктурні проекти. Так, наприклад, саме завдяки реалізації спільного польсько-українського проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони у Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму» в рамках попередньої Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 вдалося здійснити реконструкцію Луцького зоопарку.
При подачі заявки на конкурс проектів нової Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 буде враховано потребу населення у реконструкції Парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.
Кошти в бюджеті можуть бути передбачені як співфінансування на реалізацію проекту.

Петицію підписали 301 особа з 300 необхідних.