+ ще 192 громади!

відновлення літака на пр. Молоді

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Літак, що розташований на пр. Молоді, ржавіє і руйнується. Колись там функціонував кінотеатр Космос, пізніше - кафе.
В Луцьку не так вже й багато чого можна показати гостям міста. Тому пропоную в літаку облаштувати, наприклад, музей цивільної авіації України, яка має досить довгу та багату історії, або знову кінотеатр в якому транслювати документальні фільми про авіацію, а також зробити ЗD-тренажер, як розвагу для дітей та молоді, на якому тренують свої польоти пілоти. Або щось на зразок такого.
Чому повинен експонат пропадати?

На Вашу петицію щодо відновлення літака на пр-ті Молоді, повідомляємо наступне.
Відповідно до договору купівлі - продажу державного майна комунальної власності міста Луцька від 28.06.1996 № 162 п/ в, державне майно бару “Літак” (корпус літака), що на пр-ті Молоді, 4 а, було приватизовано орендарем шляхом викупу.
Конституція України та Господарський кодекс України гарантують свободу підприємницької діяльності. Зокрема, ст. 6 Господарського кодексу України визначає, що незаконне втручання органів державної влади, їх посадових осіб у господарські відносини – заборонено.
Відповідно до ч. 3 ст. 18 Господарського кодексу України, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється приймати акти та вчиняти дії, які усувають конкуренцію або необґрунтовано сприяють окремим конкурентам у підприємницькій діяльності, чи запроваджують обмеження на ринку, не передбачене законодавством.
Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.
Крім того, ст. 19 Конституції України, яка встановлює, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
На підставі викладеного, правові підстави для позитивного вирішення питання відсутні, адже відповідно до чинного законодавства Луцька міська рада не має права втручатись в господарську діяльність суб’єктів господарювання.

Перший заступник
міського голови Тарас Яковлев

Петицію підписали 303 особи з 300 необхідних.