Про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Луцька Миколі Романюку"

ІНШІ

Ми підтримали петицію про встановлення пам'ятника Миколі Романюку, але прислухалися до прохання його рідних і зрозуміли їх. Микола Ярославович був скромною людиною, тому пам'ять про нього має бути нематеріальною. ВІін житиме у спогадах вдячних лучан. А ще пропонуємо увіковічнити нашого міського голову званням "Почесний громадянин міста Луцька", яке, відповідно до Положення, присвоюється за "значний внесок у соціальний, економічний та культурний розвиток Луцька". Коментарі тут, як кажуть, зайві...Тим більше, що мешканці Волновахи усвідомили це раніше від нас...
Рудницька Ольга Борисівна
Головань Тетяна Володимирівна

Згідно з Порядком представлення до присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька» (Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька», затвердженого рішенням Луцької міської ради від 17.02.2010 № 2/12 із змінами) право висування кандидатур на присвоєння Звання має Луцький міський голова, секретар міської ради, постійні комісії міської ради, депутатські фракції міської ради, трудові колективи підприємств, установ, організацій міста (незалежно від форм їх власності), громадські організації, профспілки, творчі спілки.
У разі подання кандидатури до присвоєння звання, подаються такі документи:
клопотання на ім’я міського голови;
вичерпні біографічні дані про кандидата;
обґрунтування доцільності присвоєння звання.
До пакету документів можуть додаватися відгуки-клопотання юридичних, фізичних осіб, громадських, партійних організацій, трудових колективів та зібрань громадян, які підтримують висування цієї кандидатури (кількість відгуків не обмежується).
Матеріали щодо кандидатури на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька» подаються в період із 01 січня до 01 липня. Попередній розгляд матеріалів щодо кандидатури на присвоєння звання проводиться на засіданнях всіх постійних комісій Луцької міської ради. Перед сесією на спільному засіданні всіх постійних комісій міської ради приймається рекомендація для розгляду на пленарному засіданні єдиної кандидатури на присвоєння звання.
Луцька міська рада повністю підтримую Вашу пропозицію, висловлену у петиції, та сподівається, що кандидатура Романюка М.Я. неодмінно буде рекомендована депутатськими комісіями для розгляду на пленарному засіданні як єдина кандидатура на присвоєння звання «Почесний громадянин міста Луцька», однак з метою забезпечення дотримання вимог, передбачених Положенням, прошу висування запропонованої Вами кандидатури оформити згідно з вимогами (наприклад, від імені громадської організації тощо).