+ ще 192 громади!

Запровадити на офіційному рівні день генерального прибирання Луцька

Кожного року, на початку весни, як тільки зійдуть сніги, Луцьк стикається з проблемою сміття в місті.
Комунальні служби, при всьому їхньому бажанні, з даною проблемою не справляються. Загажений кожний куточок міста, живемо як в смітнику.
В Луцьку час від часу організовуються окремі осередки прибирання, в яких беруть участь окремі активісти, учні, студенти, проте якогось глобального, всезагального рівня воно не набуло.
Пропоную Луцькій міській раді винести питання щодо введення офіційного дня/днів загальноміського прибирання сміття. Підключити школи, інститути, університети, приватні та державні установи. Кожен будинок, магазин і т.д. повинен в цей день здійснити прибирання своєї території, міста вцілому. Як варіант розділити місто на сектори та назначити відповідальних за ці сектори, забезпечити кожен сектор інвентарем , але це на розгляд міської ради.
Зробимо місто чистішим!

На Вашу пропозицію, висловлену в петиції „Запровадити на офіційному рівні день генерального прибирання Луцька”, повідомляємо.
З метою впорядкування території міста після зимового періоду, поліпшення стану довкілля, благоустрою і озеленення територій, щорічно в місті Луцьку протягом весняного періоду організовуються та проводяться загальноміські акції.
Так, розпорядженням міського голови від 31.03.2017 № 178 „Про загальноміську акцію „Ековесна - 2017”, в період з 01 квітня до 15 травня 2017 року колективам підприємств, установ, організацій, закладів різних форм власності, фізичним особам - підприємцям рекомендовано провести роботи з упорядкування та благоустрою власних і прилеглих територій.
Установлено єдиний санітарний день - п’ятницю.
Департамент житлово-комунального господарства міської ради забезпечує санітарне очищення загальноміських територій, вулиць та шляхопроводів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, проведення комплексу робіт з впорядкування парків, скверів, водоохоронних зон, озеленення та квіткового оформлення міста.
Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування проводить санітарне очищення та упорядкування кладовищ, меморіалів, пам’ятників, братських могил. Житлово-комунальні підприємства, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків організовують роботи з упорядкування та приведення до належного естетичного і санітарного стану прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, дитячих, спортивних та господарських майданчиків.
Керівники виконавчих органів міської ради забезпечують участь у загальноміських заходах колективи підприємств, установ, організацій, закладів відповідних галузей. До участі в проведенні Дня довкілля та всеукраїнської екологічної акції „Зробимо Україну чистою разом!” залучаються також студентські та учнівські колективи, молодіжні, громадські, релігійні та інші організації.
Дні та місця проведення загальноміських заходів визначаються в залежності
Від погодних умов, обсягів робіт, наявності необхідного інвентаря та
автотранспорту для вивезення побутових відходів, опалого листя, залишків сухої
рослинності, гілля. Для організації робіт за кожною територією, визначеною для
прибирання, назначається відповідальна особа з числа керівників виконавчих органів міської ради.
Так цієї весни найбільш масштабні толоки з прибирання парків та водоохоронних зон річок, до яких були залучені десятки різних організацій та сотні учасників, вже були проведені 31 березня та 1 квітня на території парку на вул. Конякіна - вул. Гордіюк, парку ім. 900-річчя м. Луцька, парку та водоохронної зони річки Жидувка в районі вул. Боженка, водоохоронної зони вздовж річки Сапалаївка в центральній частині міста.
Під час акції „Ековесна - 2017” і надалі будуть проводитись такі заходи з благоустрою та санітарного прибирання загальноміських територій.