Переведення 15 га лісу біля Львова, який заплановано вирубати, у Державний лісовий фонд

ЕКОЛОГІЯ

Розпорядженням №667 голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка “узаконює” вирубування понад 15 гектарів найближчого львівського лісу на виїзді зі Львова у напрямку до Брюховичів (Брюховицький ліс). Цей ліс хочуть знищити для індивідуального дачного будівництва 143-х учасників АТО-правоохоронців (працівників поліції, СБУ, прокуратури і т.п. структур). За твердженнями громадських активістів, майже 80% пільговиків з цього списку Олега Синютки вже одержали земельні ділянки в інших місцях і грошові компенсації. Дуже ймовірно, що героями АТО прикриваються великі забудовники, які мають намір збудувати тут багатоповерховий житловий мікрорайон.

У розпорядженні ЛОДА ліс фігурує як земля колишньої військової частини “на вулиці Замарстинівській за межами Львова”. Військову частину ще 40 років тому розформували. Вона була захована саме в лісі, якому 60-100 років. А після ліквідації військової частини ліс успішно самовідновився також і на місці замаскованих колишніх військових об’єктів.

Вирубування рекреаційного лісу матиме незворотні екологічні наслідки для мешканців Львова. Зокрема, теплова карта, зроблена в спекотні дні серпня ц.р. на основі супутникових фото, показала, що температура повітря в районах, де зрубані дерева або парки, на 10-15 градусів вища, ніж в озеленених районах. Грунти у Брюховицькому лісі, помережаному балками, переважно піщані, тому тут розвинуті ерозійні процеси, які через вирубування дерев будуть прогресувати.

Пропонуємо відновити екологічну справедливість і Львівській обласній раді прийняти ухвалу про повернення лісу, яким кілька десятиліть користувалися радянські військові, у Державний лісовий фонд або ж - заради захисту лісу - створити тут Львівський регіональний ландшафтний парк, щоб у ньому могли оздоровлюватися всі львів'яни. Не даймо знищувати зелені легені Львова!

Дата створення:

Станом на 21 листопада петицію підписали 660 осіб з 1000 необхідних.