+ ще 161 громадa!

Надання у довгострокову оренду приміщення колишньої школи-інтернату №2 (м. Львів, вул. Короленка, 7) Місії "Центр Опіки Сиріт" УГКЦ для праці з дітьми-сиротами

ОСВІТА

Зважаючи на 10-річний досвід у соціальній сфері Центр Опіки Сиріт разом з капеланами та волонтерами дбає про моральний добробут нашого міста. Ми як християнська організація надаємо духовну, матеріальну та психологічну підтримку сім’ям загиблих героїв АТО, сім’ям учасників/поранених героїв АТО, сім’ям СЖО, дітям-сиротам, студентам сиротам, дітям, які опинились у скрутних життєвих обставинах, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, незважаючи на їх конфесійну приналежність.
Окрім цього, капелани активно ведуть діяльність в інтернатах, притулках та Дитячих будинках сімейного типу (повний список закладів додаємо у додатку 1). Здобутий досвід сприяв створенню постійних проектів, що спрямовані на розвиток дитини та її супровід у житті, тому на сьогоднішній день Центру Опіки Сиріт катастрофічно не вистарчає приміщень для кращої реалізації пасторальних та соціальних проектів.
Серед відомих громадськості заходів Центру Опіки Сиріт є Проекти та акції:
«Свій до Свого» - навчає дітей старших класів бути прикладом для молодших. Влітку 2018 року, учасники проекту провели табір у м. Перемишль (Польща). Діти вчаться відповідальності та мають змогу відкрити для себе світ.
Іконописна Школа «Капеланчики» діє вже четвертий рік, з ініціативи Місії, при Гарнізонному храмі св. апп. Петра і Павла діє іконописна школа для дітей-сиріт, дітей з СЖО, усиновлених дітей та прихожан Гарнізонного храму. Проект допомагає дітям пізнати іконопис та розкрити для себе іконопис, а у майбутньому поступити у художній ліцей.
Кулінарний гурток «Казанок», метою якого було навчити дітей готувати різноманітні смачні страви на кожен день, майстерності приготування їжі дітям допомагають кухарі та відомі люди. Гурток діє уже 4 рік поспіль та зараз переформатовується у дитячу кулінарну школу.
Фестиваль «Великодні забави для дітей» - для дітей із шкіл-інтернатів, дитячих будинків, дитячих будинків сімейного типу, дітей із СЖО. Діти пізнають традиції рідного краю та у майбутньому зможуть передати наступному поколінню.
«Україна фантастична» - акція до Дня захисту дитини. Організовується спільно із Львівською Міською Радою. Мета акції разом із дітьми мандрувати українськими історичними куточками та пізнавати історію та географію України.
«Альтернатива» - разом із семінаристами Львівської Духовної Семінарії ми організовуємо щотижневі зустрічі для студентів ПТУ (велика частина яких – це вихідці з інтернатів). Студенти пізнають Бога через приклад семінаристів. Теми про шкідливість алкоголю, цигарок та наркотиків закарбовуються у пам’яті.
Футбольна команда «КОПА», учасники, якої є діти-сироти, діти із СЖО. У липні 2018 року, футбольна команда «КОПА» здобула перемогу у 6th WORLD CUP OF CHILDREN FROM CARE HOMES (Світовий кубок). Футбол дає дітям можливість розвиватися у спорті, позбуватись шкідливих звичок, брати участь у змаганнях та відкривати для себе нові горизонти.
Для подальшого розвитку чемпіонів та майбутніх перемог дітям – сиротам з футбольної команди “КОПА” необхідний спортивний об’єкт – футбольне поле. На вулиці Короленка, 7 у м. Львові розташований спортивний майданчик, який знаходиться в жахливому стані та не знав реконструкції з часів Радянського Союзу. Через занедбаний стан футбольне поле вже багато років не використовується за призначенням. Його облюбували безхатченки та молодики, які зловживають алкоголем і наркотичними засобами.
Хочемо звернути увагу, що в даному районі міста немає жодних належних спортивних об’єктів. Дітям та молоді немає де розвиватися фізично та проводити вільний час.
Центр Опіки Сиріт зобов’язується привести зазначений спортивний майданчик до належного стану, що дозволить використовувати його за призначенням не лише дітям-сиротам, якими опікується Центр Опіки Сиріт а й дітям з сусідніх будинків.
Саме приміщення Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2 за цією ж адресою вже кільканадцять років не використовують для навчально-виховного процесу, оскільки воно перебуває в незадовільному технічному стані та потребує значних капіталовкладень. Приміщення руйнується, в той час коли могло б ефективно використовуватися для сиріт та дітей СЖО.
Враховуючи, чималу важливість духовної підтримки дітей-сиріт та дітей із сімей СЖО, навчання та пристосування їх до самостійного життя, просимо надати у довготермінову оренду приміщення на вул. Короленка, 7 у м. Львові (колишньої Школи-інтернату № 2) разом і прилеглою територією та спортивним майданчиком для діяльності Місії «Центр Опіки Сиріт» УГКЦ.

Оприлюднення відповіді не пізніше:

Станом на 18 грудня петицію підписали 508 осіб з 500 необхідних.