Продовженої лінії «Сихівського» трамваю від вул. Вернадського до вул. Наукової через Автовокзал.

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Прошу продовжити роботу проекту, згідно якого планували збудувати дорогу - продовження від вул. Вернадського (Сихів) до вул. Стрийської, 109 (Автовокзал) і далі до вул. Наукової.
Вперше плани будівництва трамвайної лінії з Сихова на вул. Княгині Ольги публічно озвучив міський голова Львова п. Андрій Садовий під час запуску трамвая на Сихів у листопаді 2016 року. На разі проект заморожено.

В даному проекті багато переваг:
- буде з’єднано два великих спальних райони у межах вулиць Наукова - Стрийська — Вернадського — Княгині Ольги
- завдяки появі трамвайної комунікації з’виться можливість будівництва житлових будинків та інших споруд
- з’явиться нова дорога, яка буде існуватиме одночасно з трамвайною лінією і зніме корки з вулиць Стрийська — Наукова — Хуторівка
- добудують міст на перехресті Княгині Ольги — Наукової, будівництво якого заморозили у 90-х роках, а сам міст використовують зараз як платний паркінг.
- завдяки добудови мосту з’явиться зручна транспортна роз’язка
- дана дорога закільцює два райони: один трамвай буде їхати з Кн. Ольги через центр на Сихів, а інший — з Сихова на Кн. Ольги і в центр. Також ці райони напряму будуть з’єднюваться із залізничним вокзалом

Прошу розглянути дане питання і прискорити втілення проекту. Сподіваюсь на позитивне рішення. Дякую.

Ухвалою Львівської міської ради № 4552 від 24 січня 2019 року підтримано електронну петицію “Продовження лінії “Сихівського“ трамваю від вул. Вернадського до вул. Наукової через Автовокзал“. Департамент житлового господарства та інфраструктури до наступного пленарного засідання підготує дорожню карту щодо вирішення питань, порушених електронною петицією.