Реконструкція каналізаційного колектора, що проходить по вул. Торф'яній, Замарстинівській та пр-т В. Чорновола

Реконструкція частини каналізаційного колектора, що проходить
по прсп. В. Чорновола, вул. Торф’яній та вул. Замарстинівській

​Вже два роки поспіль під час травневих злив відбувається руйнування каналізаційного колектора по вул. Торф’яній. Також вода витікає через колодязі випуску в колектор, оскільки вони не обладнані зворотними клапанами, що є порушенням норм ДБН. Такі клапани є обов’язковими до встановлення в можливих зонах підтоплення.
Як наслідок пошкоджуються пішохідні доріжки, елементи благоустрою та припарковані поруч автомобілі, а підвали і цокольні поверхи житлових будинків заповнюють нечистоти з каналізації. Навіть найменші ділянки газону, перетворюються на басейни з брудною водою. Така ситуація є небезпечною для життя і здоров’я мешканців, які проживають у цьому районі. Окрім цього кожного разу мешканці несуть значні витрати на відновлення території і пошкодженого майна.
​У 2018 році, після першого руйнування, відповідальні працівники «залатали» стики каналізаційного колектора монтажною піною та засипали зверху ґрунтом. Проте, як показав час, такого «ремонту» недостатньо.
​Даний район активно розвивається. Кожного року на просп. Чорновола ростуть нові житлові будинки, висота яких вже перевищує 20 поверхів. Навантаження на каналізаційну систему постійно зростає і буде зростати надалі, оскільки населення району постійно збільшується. Окрім цього зміна екологічної ситуації та щорічні весняні зливи також навантажують систему водовідведення району.
​Вважаємо, що недоцільно витрачати мільйони міських коштів на будівництво велосипедних доріжок чи спортивних майданчиків, коли при перших весняних зливах вони будуть зруйновані, адже одна з основних комунікацій міста, а саме водовідведення, не функціонує належним чином.
​Саме тому, вимагаємо:​
1. Провести експертне обстеження частини каналізаційного колектора, що проходить по прсп. В. Чорновола, вул. Торф’яній та вул. Замарстинівській.
2. За результатами обстеження розробити проект реконструкції даної частини каналізаційного колектора.
3. Для безпеки життя і здоров’я десятків тисяч мешканців, які проживають у даному районі, реалізувати проект реконструкції каналізаційного колектора, що проходить по прсп. В. Чорновола, вул. Торф’яній та вул. Замарстинівській.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 17 червня петицію підписали 401 особа з 500 необхідних.