Негайно реставрувати віллу Леонардо Марконі по вул.Русових, 11

Будинок знаходиться в критичному стані і за висновками фахівців прийдешня зима може стати для нього фатальною. Численні тріщини фасаду, відсутність гідроізоляції, ріки води в підвалі після кожного дощу, аварійний стан покрівлі та водовідведення.
В травні 2019 року отримано дозвіл на реставрацію будівлі, що є пам’яткою архітектури і в якій мешкав Леонардо Марконі. Скульптурна група «Інженерія, Архітектура, Механіка» на аттику головного корпусу Львівської політехніки; постать Меркурія у польоті на будівлі Львівської дирекції залізниць; статуї - алегорії чотирьох континентів і барельєф «Св.Георгій» на фасаді готелю «Жорж» у Львові. Все це маленька частинка з багатої та неоціненної культурної спадщини, що залишив Марконі для нашого міста.
Група осіб намагається зупинити процес реставрації в незрозумілих, особистих та цинічних цілях. Ми вимагаємо негайно реставрувати будинок, щоб врятувати пам’ятку!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 17 червня петицію підписали 48 осіб з 500 необхідних.