Про перейменування вулиці В. Комарова на вулицю Л. Лук'яненка

Шановні львів'яни та жителі міста, депутати Львівської Міської Ради!
Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про географічні назви», закликаю Вас прийняти рішення про перейменування вулиці, названої на честь Владіміра Комарова, на вулицю Левка Лук'яненка.
Як нам відомо з історичних джерел, Владімір Комаров був льотчиком-космонавтом СРСР також був членом КПРС з 1952 року, був нагороджений орденом Леніна, орденом Червоної Зірки. Владімір Комаров жодним чином не був пов'язаний з містом Львів.
Левко Лук'яненко – дисидент, співзасновник Української гельсінської групи, народний депутат чотирьох скликань Верховної Ради. Удостоєний звання Герой України. Був першим надзвичайним і повноважним послом України в Канаді, та очолював комісію з питань помилувань при президентові Вікторові Ющенку. Автор «Акта проголошення незалежності України». Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка 2016 року. Левко Лук'яненко працював та відпочивав у Львові, відвідував різноманітні заходи та завжди був прикладом для наслідування для львівських політичних та громадських діячів. Зокрема, під час антитерористичної операції на Донбасі Левко Лук'яненко часто їздив у зону АТО й передавав бійцям літературу, у тому числі і власні книги.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 23 серпня петицію підписали 43 особи з 500 необхідних.