Заборонити послуги з перевезення кінними каретами в центральній частині м.Львова!

ІНШІ

У Львові 02.11.2019 р. сталася трагедія, під час якої налякані петардами коні не керовано побігли в бік пішохідної алеї, внаслідок чого постраждала 15-річна дівчина (перелом ноги), а також кобила, яку внаслідок отриманих травм було евтаназовано. Мешканці міста стурбовані даною трагедією та вимагають попередити подібні інциденти в м. Львів.

Це не єдиний трагічний випадок, що пов'язаний з подібними розвагами та атракціонами з залученням коней під час надання послуг з катання на кінних каретех, а саме:

- 17.03.2019 р. в центрі Львова нетверезий керманич карети спричинив ДТП за участі кінної карети та автомобіля Lanos (недотримання правил дорожнього руху та жорстоке поводження з твариною);

- 06.09.2015 р. в центрі Львова впав кінь внаслідок пошкодження копита об бруківку, після чого був побитий фірманом ударами ногою (факт публічного знущання над твариною - жорстоке поводження з твариною);

- 15.10.2013 р. у центрі Львова зіткнулася кінна карета, перевозивши пасажира, з автомобілем "Lexus" (недотримання правил дорожнього руху та жорстоке поводження з твариною);

- 08.08.2011 р. в центрі Львова кінь впав замертво від спеки (жорстоке поводження з твариною).

Враховуючи факти жорстокого поводження з тваринами та порушення правил дорожнього руху в місті, ми розуміємо, що така діяльність не тільки небезпечна для коней та несе в собі факти жорстокого поводження з тваринами, а і для людей, які перебуваючи в умовно безпечному місці, не можуть себе безпечно почувати. Використання кінних карет повинно бути безпечним та гуманними!!!! Якщо міська влада дає дозвіл на такі розваги, то мають бути встановлені жорсткі правила таких розваг, обмеження територіальні та у часі, а також безпека та захист для людей в зонах таких розваг. Не завжди власник, що стурбований лише отриманням прибутку, може нести повну відповідальність за події, що трапляються під час ведення такої діяльності. Це відповідальність і керівництва міста та органів правопорядку, які мають врегулювати та попередити небезпеку.
У зв,язку з численними трагедіями в розважальних прогулянках кінними каретами, в яких постраждали люди та коні, в центральній частині міста Львів, вимагаємо:

- провести негайну перевірку виданих дозволів на катання в центральній частині міста та обмежити територіально (центр Львова, проїзна частина центральних вулиць) послуги з перевезення кінними каретами;

- розробити правила надання послуг з використанням коней в місті Львів з чітким переліком місць безпечних для людей та коней (наприклад, Шевченківський гай) та врахуванням гуманного ставлення до тварин;

- сприяти у притягненні до відповідальності осіб, що порушили правила благоустрою (застосування піротехніки в публічних місцях) та техніку безпеки.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 грудня петицію підписали 367 осіб з 500 необхідних.