Реконструкція частини каналізаційного колектора, що проходить через Скнилівський парк

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Батьківська громада, учні та педагогічний колектив Інноваційної школи ThinkGlobal стурбовані станом частини Скнилівського парку розташованого біля нашого навчального закладу. Цією частиною парку проходить міський колектор, який зруйнований за невідомих обставин . Внаслідок цього нечистоти протікають у відкритій канаві та затоплюють частину парку, особливо під час дощу. Це є причиною постійного смороду, який посилюється перед зміною погоди, та антисанітарного стану частини парку. Через постійне підтоплення частина дерев всохла і так стоїть, що становить загрозу для відвідувачів парку.
Учні школи за сприятливої погоди виходять у парк для проведення уроків та на прогулянки. Також ця частина парку є улюбленим місцем відпочинку мешканців району.
З питанням ремонту цього колектора у 2017 році депутат Львівської міської ради , голова фракції “Громадський рух “Народний контроль”” Велерій Веремчук звертався з депутатським запитом (№1046/7-ДЗ від 18.05.2017 року) . На даний запит було дано відповідь (№4-2502-753 від 15.06.2017 року) у якій зазначалось, що для вирішення даної проблеми , на замовлення ЛМКП “Львівводоканал” виготовлено проектно-кошторисну документацію по об’єкту “Заміна каналізаційного колектора у парку “Скнилівський” і при формуванні міського бюджету на 2018 рік буде подано пропозиції щодо фінансування робіт по вказаному об’єкту.
На жаль на даний час ( листопад 2019 року) жодних дій з вирішення даної проблеми не було зроблено. Навантаження на каналізаційний колектор постійно зростає і буде зростати надалі, оскільки кількість мешканців у прилеглому районі постійно збільшується. Окрім цього несприятлива екологічна ситуація (сморід, затоплення парку) негативно впливає на екологічне виховання учнів та шкодить іміджу міста, оскільки поруч знаходиться Міжнародний аеропорт “Львів” ім. Данила Галицького.

​Саме тому, вимагаємо:​
1. Виділити кошти у 2020 році на капітальний ремонт каналізаційного колектора, що проходить у парку Скнилівський.
2.Для безпеки життя і здоров’я мешканців, які проживають у даному районі, та учнів нашого навчального закладу реалізувати у 2020 році проект ремонту і реконструкції каналізаційного колектора, що проходить через парк Скнилівський
3. Відповідним комунальним службам провести очищення цієї частини парку від засохлих дерев.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 грудня петицію підписали 145 осіб з 500 необхідних.