Досі вода з криниць? Львів’яни вимагають каналізувати Білогорщу

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

Вже 40 років мікрорайон Білогорща є частиною Львова. Десятки років мешканці чекають здійснення обіцянки представників влади про проведення каналізації. Білогорщани змушені користуватись септиками та вигрібними ямами. Єдиний спосіб мати воду – це качати її з криниць чи бурувати скважини. Отримана вода є поверхневою і, часто, не придатною до вживання.

Останні роки через засухи і розростання масиву – криниці всихають. Проведення каналізування і водопостачання стає питанням задоволення найнеобхідніших базових потреб людей.

Гроші витрачають, гроші зникають, каналізації нема.

На сьогодні витрачено мільйон гривень на виготовлення документації з прокладання інженерних мереж. Мешканці чують сотні обіцянок влади. Гроші закладають, а потім - з незрозумілих причин - кошти з рахунку зникають. Роботи не починаються.

З кожним роком вартість проведення каналізації зростає. Нема каналізації - не ведеться ремонт доріг та бокових вулиць, тротуару та зупинок громадського транспорту.

З напряму села Зимна Вода планують провести дорогу, яка зробить Білогорщу транзитом для потоку машин. Все це нагадує ситуацію колапсу для мешканців мікрорайону.

Вимагаємо від Львівської міської ради каналізувати Білогорщу у 2020 році та дбати про базовий рівень життя усіх львів’ян.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 грудня петицію підписали 253 особи з 500 необхідних.