Облаштувати освітлення, хідники та продовжити лінію руху громадського транcпорту від Стрийського автовокзалу до житлових будинків по вул. Стрийській, 99 «а», 103, 111, "б", "в", 115, 115 "б", "в".

У квітні 2017 року Львівською міською радою анонсовано розробку проекту з продовження трамвайного маршруту № 8 до вул. Княгині Ольги та на вул. Стрийська до «Арени Львів», що передбачає не тільки будівництво житлових кварталів та з’єднання двох спальних районів міста, але й сприятиме розвитку новостворених кварталів – дороги, освітлення, благоустрою.

В продовження ініціативи, мешканці підтримали електронну петицію щодо продовження лінії «Сихівського» трамваю від вул. Вернадського до вул. Наукової через Автовокзал - ухвала Львівської міської ради № 4552 від 24.01.2019. Далі - жодних зрушень в розвитку даного питання не помічено.

Мікрорайон від Автовокзалу (вул. Стрийська, 109) до стадіону «Арена Львів» та кільцевої дороги активно розбудовується. Кількість людей, які заселяються на постійне місце проживання щодня збільшується. Укрпоштою навіть присвоєно новий поштовий індекс (79045) та відкрито нове відділення для обслуговування жителів. Працюють магазини, центр дитячого розвитку, перукарні інше. Район розвивається і поступово набирає обрисів самодостатнього.

Протягом останнього року мешканці мікрорайону неодноразово зверталися в органи місцевої влади щодо вирішення питання в частині відсутності освітлення проїжджої частини та тротуарів на ділянці від зупинки «Автовокзал» до житлових будинків №№ 111в, 111б, 115, 115в. Результативних відповідей/дій не отримано. ЛПК «Львівавтодор» листом від 24.01.2019 № 94 зазначив, що на баланс ЛПК «Львівавтодор» ділянка вулиці Вернадського від вулиці Стрийська не передавалась.

Крім відсутності дорожнього освітлення, тротуарів є величезна потреба продовжити лінію руху громадського транспорту від зупинки «Автовокзал» до житлових будинків. Добирання без освітлення, без тротуарів по проїжджій частині дороги дуже небезпечне. Особливо в осінньо-зимовий період, коли короткий світловий день.
З огляду на те, що органи місцевої влади активно підтримують та розвивають велоінфраструктуру Львова, пропонуємо залучити під велопроекти міста ділянку дороги від Автовокзалу до стадіону «Арена Львів» - як комплексний підхід до робіт з облаштування тротуарів, так і для збільшення кількості міських велошляхів

Зважаючи на вищезазначене та враховуючи те, що блага від реалізації проекту «Сихівський трамвай» в далекій перспективі, просимо, посприяти у вирішенні питань вкрай важливих для мешканців новозаселеного мікрорайону від Автовокзалу (вул. Стрийська, 109) до стадіону «Арена Львів», а саме:

• проведення вуличного дорожнього освітлення,
• прокладання тротуару для руху пішоходів на цій частині дороги, а також облаштування велодоріжок;
• продовження лінії руху громадського транспорту від Автовокзалу з відповідним облаштуванням транспортної зупинки.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 6 грудня петицію підписали 233 особи з 500 необхідних.