Демонтувати світлофор на ділянці вулиць Личаківська 169 – Черемшини, через функціонування якого утворюються систематичні затори в сторону Центру міста Львова

ТРАНСПОРТ ТА ДОРОГИ

Щодня, через роботу світлофора на ділянці вулиць Личаківська 169 – Черемшини утворюються систематичні затори в напрямку Центру міста Львова. Мешканці міста та навколишніх населених пунктів, які пересуваються автомобілями та громадським транспортом вулицями Личаківська, Пасічна і Тракт Глинянський, вимушені стояти у тривалих заторах. Особливо гостро ця проблема постає зранку, коли люди їдуть на роботу і навчання. Для прикладу, щоби вчасно дістатися до місця праці, пасажири автобусів, змушені виходити в районі вул.Личаківська 257 – вул.Голинського і пересідати на інший транспорт.
В середньому, час руху на відрізку дороги приблизною протяжністю 1 км, від точки де розпочинається затор (вул.Личаківська 257) до точки розташування світлофора (вул.Личаківська 169), складає 40 хвилин, що є абсолютно неприпустимим показником руху в місті.
Головною причиною цієї ситуації – є встановлений світлофор на ділянці вулиць Личаківська 169 – Черемшини.
Перехрестя вулиць Личаківська – Пасічна – Тракт Глинянський завжди були складною транспортною ділянкою. Однак, для транспорту, який минув ці перехрестя і прямував у сторону Центру вниз по вул.Личаківській, не було загрози повторного затору. Рух відбувався у нормальному режимі. Натомість, після встановлення цього світлофора, від вказаного перехрестя до вул.Черемшини не лише з’явилися систематичні затори, але значно погіршилася пропускна здатність найближчих транспортних розв’язок та суттєво зросла небезпека виникнення аварійних ситуацій.
Зокрема:
# на перехресті вулиць Личаківська – Пасічна, транспортні засоби, які рухають в напрямку з вул.Пасічної вниз на вул.Личаківську, впираючись у затор, який тягнеться до вул.Черемшини, вимушені зупинятися безпосередньо на самому перехресті, хоча згідно сигналів світлофора мали б далі рухатися вниз по вулиці. Таким чином, вони перешкоджають руху транспорту, який прямує вниз і вгору по вул. Личаківська та з вул. Личаківська – Тракт Глинянський на вул. Пасічна;
# на повороті вулиць Личаківська – Долішня, утворений світлофором на вул.Черемшини затор, перекриває та ускладнює поворот з вул.Личаківської на вул.Долішню і навпаки. Разом із цим, автомобілі, які з вул.Долішньої повертають направо і прямують вниз по вул.Личаківська, є постійним джерелом підживлення створено світлофором затору, що знову ж погіршує ситуацію на перехресті вище.

З огляду на винятково важливу роль у забезпеченні якісного та ефективного транспортного сполучення, для подолання заторів і аварійних ситуацій на вулиці Личаківська, мешканці міста Львова звертаються з проханням демонтувати світлофор на ділянці вул.Личаківська 169 – вул.Черемшини, який є причиною утворення систематичних заторів у напрямку Центру міста.
Оскільки цей світлофор встановлено виключно для транспорту, і на цій ділянці немає пішохідного переходу, його демонтаж не матиме негативних наслідків для громадян та дорожньої інфраструктури.

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 1 квітня петицію підписали 127 осіб з 500 необхідних.