ЗАБОРОНА РОЗРОБКИ, ПРИЙНЯТТЯ та ВПРОВАДЖЕННЯ ДЕТАЛЬНИХ ПЛАНІВ ТЕРИТОРІЙ В МІСТІ ЛЬВОВІ ДО ЧАСУ РОЗРОБКИ НОВОЇ РЕДАКЦІЇ ГЕНЕРАЛЬНОГО ПЛАНУ ЛЬВОВА

Шановний мешканцю Львова, подивися навколо! Чи зручно Тобі жити у нашому місті?
Щодня Ти маєш справу з чисельними інфраструктурними проблемами: транспорт, освіта, озеленення.
Ти бачиш безвідповідальність владних рішень, непрофесійність управління і, як наслідок, маєш:
- КОРКИ на дорогах;
- ПЕРЕПОВНЕНІ класи у школах та групи у садочках;
- НЕЯКІСНУ інфраструктуру, за умови, що вона взагалі є;
- БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ у сфері містобудування;
- ЗНИЩЕНУ екологію - вирубані дерева і забудовані сквери;
- ЗНЕВАГУ до Тебе, як мешканця міста, Твоїх інтересів і прав!

МОЖЛИВО ДОСИТЬ цієї наруги над містом та його жителями?

Запитай себе:
- чому навколо ростуть лише височенні будинки?
- чому масово знищуються дерева, а нові не висаджуються?
- до якої школи підуть діти нових мешканців?
- якими дорогами будуть їздити автомобілі нових поселенців?
- де вони паркуватимуть свої автівки?
- чи має доступ рятувальна техніка до Твого будинку?
- чи не погіршиться здоров'я Твоїх дітей від надмірної загазованості міста?
- який догляд отримує Твоя дитина, якщо вона 38-ма в групі дитячого садочка?
- яку освіту здобуває, якщо вона 34-та в класі???

__________________
Є прості правила успішного функціонування міста, яких зобов’язані дотримуватися чиновники. Це закони, які регулюють сферу містобудування.
1. Генеральний план і Зонування територій - два найважливіші документи в питаннях розвитку міста. Вони розробляються раз на 20 років і не підлягають хаотичним змінам.
2. Детальний план території - це лише УТОЧНЮЮЧИЙ документ, який деталізує певну ділянку генерального плану. Уточнює – це деталізує, а не змінює показники висотності та щільності запроектованих будівель.
3. Законне внесення змін у генеральний план є довготривалою процедурою, яка передбачає оприлюднення змін, громадські обговорення та затвердження сесією Львівської міської ради (ЛМР).

Втім, виконавчий комітет ЛМР вигадав та успішно використовує протизаконний інструмент - зміни Генерального плану міста шляхом внесення змін до детальних планів територій міста. Незаконність цих дій підтвердив Верховний суд України за позовом ОСББ "Малоголосківська 8д" (справа №466/1264/18 від 31.09.2019р) https://city-adm.lviv.ua/announcement/273323-oholoshennia-iurydychnoho-departamentu-3
________________
Чому незаконні і точкові внесення змін в ДПТ є безвідповідальними? Тому, що у цьому випадку добудовуються ЛИШЕ житлові будинки з показниками переущільнення на місцях низькоповерхової забудови, парків і скверів.
Уявімо, що є потреба вибити в хаті додаткове вікно. Грамотний господар дістане план оселі і подивиться, як його вибити так, аби не завалилась вся хата, і чи це взагалі можливо. А господар нашого міста, умовно кажучи, видовбує вікна по всьому периметру, і не бере до уваги те, що утворюються небезпечні тріщини. Він розповідає, що для ремонту коштів немає, проте на видовбування чергових вікон- є.
Є і дозволи, і міфічні креслення, і головне - чисельні інвестори!!!
Зміни в ДПТ без прив’язки до системи функціонування міста спричиняють критичні, багато в чому незворотні зміни.
В мікрорайоні "Під Голоском" вносять уже десяті зміни, якими додають шістдесяті (62, 63, 64...) багатоповерхівки.
Але на дороги, садочки, школи, озеленення - немає ні грошей, ні територій ні, тим більше, інвесторів! ДЕСЯТІ ЗМІНИ!!!
Питання до болю просте та очевидне: невже Генплан запроектували так незґрабно, що він потребує такої кількості змін???
І, взагалі - як можна щось змінювати, а саме - точково переущільнювати житловою забудовою, без паралельного будівництва обслуговуючих об'єктів ???

Закликаємо усіх небайдужих не бути спостерігачами незаконних "видовбувань вікон", бо стеля впаде саме на нас із вами! Видовбувач вікон і його підлеглі не постраждають...
Подбайте про комфорт Львова для себе і своїх рідних, бо яким він буде ЗАВТРА залежить від кожного з нас саме СЬОГОДНІ!
Вимагаємо повернути процедуру змін до Генерального плану в законне русло та повністю заборонити точкові зміни, якими спотворюють НАШ Львів.
ПІДПИШИ і ПІДТРИМАЙ електронну петицію!

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 1 квітня петицію підписали 367 осіб з 500 необхідних.