Реорганізувати простір навколо ринку «Добробут»

Простір навколо ринку «Добробут» в центрі міста дуже спотворений і потребує реорганізації.

Ця територія необхідна місту в зовсім іншому вигляді. Якщо правильно облаштувати простір, то там можна вмістити і продуктовий ринок і сквер і туди можна перенести електромобілі з-під оперного, дозволити встановлювати там каруселі чи розміщувати ярмарки.

1) Необхідно повернути місту сквер, який знаходиться з боку вулиці Сянської

Сквер має кілька алей із деревами і з’єднаний з вулицею Сянською трьома парами сходів. Під ринок просто відгородили більшу частину скверу, тим самим перерізавши парканом алеї скверу. Ця частина ринку вже давно не використовується для торгівлі, бо продавці покинули чи перевезли свої торгові місця. Зараз там просто паркують авто. Сквер потрібно розблокувати і відгородити від ринку. Також сквер слід оновити, осучаснити, влаштувати там майданчики для дозвілля.

2) Вирішити питання незаконної торгівлі навколо ринку

Потрібно організувати цивілізовані місця для продажу городини і квітів, а незаконну торгівлю із тротуарів прибрати раз і назавжди. Торгівля на тротуарах перешкоджає проходу і доступу людей до зупинки громадського транспорту.
Торгові ряди можна розмістити в підземному пасажі, а над ними громадський простір. Підземний торговий пасаж доцільно прокласти від вул. Старої до вул. Підмурної із плавним входом з обох сторін. Там можуть розміщуватись торговці городиною.

3) Ліквідувати генделики з боку пл. Кн. Ярослава Осмомисла

Тимчасові споруди, які встановлені з боку пл. Кн. Ярослава Осмомисла суттєво псують зовнішній вигляд історичної частини міста. Крім того, чебуречна, де розливають алкоголь, є магнітом для маргінальних відвідувачів, тому там часто лунає нецензурщина, відбувають бійки та інші незаконні дії.

4) Демонтувати огорожі та обмежувачі руху на вулиці Старій і зробити її проїзною

Прошу підтримати і максимально поширити петицію!

З повагою,
Юрій Тер-Арутюнян
Громадська організація «Зручне місто»

До кінця збору підписів залишилось:

Станом на 18 листопада петицію підписали 101 особа з 500 необхідних.