Встановлення повноцінного пам'ятника Максимові Кривоносу (до 370-річниці взяття Високого замку)

ІНШІ

Відомо що, серія штурмів, здійснена спільними силами козаків і кримських татарів під загальним командуванням полковника Максима Кривоноса з кримськотатарським полководцем Тугай-Беєм, спрямована на стратегічно важливу позицію для міста Львова, яка тривала в період облоги міста Богданом Хмельницьким, під час національно-визвольної війни, привела до взяття замку козацько-татарськими військами і вирішила подальшу долю міста. Ця подія водночас справила велике враження на львів'ян тим, що Високий замок, котрий до цього моменту вважався недоступним для ворога, був узятий уперше за всю історію існування. Сама ж оборона замку на чолі з бургграфом Яном Братковським не призвела до зняття облоги.

Відповідно до цього пропоную на честь 370-річчя цієї події наступне:

1. Створити робочу комісію щодо встановлення пам'ятника Максимові Кривоносу на постаменті пам'ятнику Максимові Кривоносу.

2. Залучити до комісії істориків Львівського національного університету імені Івана Франка та інших установ.

3. Розробити (реалізувати) проект пам'ятника Максимові Кривоносу та його напису з врахуванням позиції істориків у рамках сучасної історіографії.

4. Урочисто відкрити у жовтні цього року пам'ятник Максимові Кривоносу на постаменті пам'ятнику Максимові Кривоносу.

З повагою,

Дата створення:

Станом на 16 липня петицію підписали 10 осіб з 500 необхідних.