Про встановлення фізичного обмеження руху автотранспорту при в'їзді на вул. Лісну з вул. Скрипника

СІМ’Я, МОЛОДЬ, ДІТИ

Парк Святого Івана Павла ІІ Папи Римського (попередня назва - Сихівський лісопарк) є єдиною лісо-парковою зоною у найбільшому житловому мікрорайоні Львова (Сихові) та улюбленим місцем відпочинку сихівчан під відкритим небом. Тут постійно проводять час люди усіх вікових категорій, зокрема, сім'ї з дітьми, в т.ч. з батьки з немовлятами у візках, велосипедисти, бігуни, люди літнього віку тощо.
На вході в парк з вул. Скрипника перед в'їздом на вул. Лісну встановлено дорожні знаки “В'їзд заборонено” та “Пішохідна зона”. Окремий тротуар для пішоходів на вул. Лісній відсутній. Мешканці вул. Лісної (всього 2 будинковолодіння) та парафіяни Римсько-католицької парафії св. Архангела Михаїла мають можливість в'їзду на вул. Лісну з вул.Освицької.
Проте, незважаючи на встановлені знаки по вул. Лісній постійно їздять автомобілі, абсолютна більшість яких не є мешканцями вул. Лісної чи прихожанами вищевказаної парафії. Крім того, влітку на початку вул. Лісної іноді паркуються автомобілі деяких відвідувачів парку-лазанки “Тарзан”.
Виклик патрульної поліції та фіксація таких порушень не виправили ситуацію. Крім того, такі порушення (проїзд та паркування з порушенням встановлених дорожніх знаків) є малозначними та відволікають поліцію від виявлення та припинення більш значних правопорушень.
Однак, можливість безперешкодного проїзду автомобілів по вул. Лісній є загрозою наїзду та завдання шкоди юними велосипедистам, дітям на самокатах і біговелах, батькам з візками, сотні яких щоденно входять до лісопарку зі сторони вул. Скрипника незалежно від пори пори року.
Крім того, вимоги до утримання зелених насаджень на об’єктах благоустрою загального використання (міських лісів, парків, скверів, бульварів, рекреаційних зон тощо) передбачені Правилами благоустрою м. Львова, затвердженими Ухвалою №376 від 21.04.2011р. Відповідно до п. 9.11.6. вищевказаних Правил заборонено влаштовувати стоянки автомашин, зупинки пасажирського транспорту та паркувати автотранспортні засоби на газонах міських лісів, парків, скверів, бульварів, рекреаційних зон.
Відповідно до наукового дослідження Кунько У.П. (Львівський національний університет імені івана франка) “Екологічні проблеми парків міста Львова” однією з багатьох екологічних проблем у парках міста Львова, що негативно впливають на їхню природну рівновагу і функціонування, є використання територій зеленої зони для паркування автотранспорту, несанкціонованих проїздів по території парків, що призводить до пригнічення рослин, появи ґрунтових доріг (http://ena.lp.edu.ua/bitstream/ntb/29305/1/022_060_064.pdf).
На вул. Лісній знаходиться лише 2 (будинковолодіння) та Римсько-католицька парафія св. Архангела Михаїла, які мають можливість в'їзду на вул. Лісну з вул. Освицької.
Таким чином, обов'язковим вбачається перекриття в'їзду автотранспорту на вул. Лісну з вул Скрипника.
При цьому, доцільним вбачається здійснити ремонт дорожнього покриття на вул. Освицькій.
Враховуючи наведене, просимо:
- здійснити перекриття проїзду автомобільного транспорту в парк Парк Святого Івана Павла ІІ Папи Римського з вул. Скрипника перед в'їздом на вул. Лісну;
- встановити на вказаному в'їзді стовпці для припинення автомобільного руху, що не будуть заважати проходу пішоходів та велосипедистів до парку.

Дата створення:

Станом на 17 липня петицію підписали 215 осіб з 500 необхідних.