Організація кімнат матері та дитини в амбулаторіях та поліклініках міста.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

Матерям Львова необхідні місця для перевдягання та годування дітей у державних лікарнях та поліклініках. У багатьох державних медичних закладах для матері пропонується максимум звичайний стіл у коридорі, що створює незручності не лише для матері, а й для оточуючих, і ніяк не підтримує елементарну гігієну; в багатьох закладах не пропонують і того, та навіть замикають двері до туалету.
Організація кімнат матері та дитини є елементарною потребою і додатковим стимулом для матері жити повноцінним соціальним життям. Це також сприяє поширенню ідеї грудного вигодовування, адже чимало матерів не готові годувати публічно.
Ми просимо пристосувати усі поліклініки та сімейні амбулаторії до потреб батьків із дітьми, а саме: передбачити зручне та безпечне місце для зберігання візків, доступний заїзд, кімнати матері та дитини із пеленальним столиком, умивальником та місцем для годування.

Вказана петиція розглядалася на пленарному засіданні Львівської міської ради 20 вересня 2018 року. За результатами голосування, депутатами підтримано електронну петицію "Організація кімнат матері та дитини в амбулаторіях та поліклініках міста". Дорожню карту вирішення проблеми, яка порушена петицією буде представлено на найближчому або наступному за ним пленарному засіданні Львівської міської ради.