Єдина система

Обращение ко всем неравнодушным к транспортной проблеме 252 15
Отменить сокращения персонала в детских садах 241 71
Убрать магазин сумок и сигаретный киоск на главпочтамте 226 56
Освободить от торговцев проезжую часть и тротуары в районе трамвайного кольцо на Казанцева 216 28
Отдаленные районы города нуждаются в доп транспорте 201 15
Возраст маршрута № 100 МКР Восточный - ДК ИСКРА 200 22
Реконструкция Приморского парка 165 62
Углубление дна левобережного пляжа 164 35
Остановки с бесплатным Wi-Fi 149 62
Демонтировать строящиеся торговые павильоны в парке "Надежда" на Восточном 144 62
Отменить сокращения персонала в детских садах 241 71
Реконструкция Приморского парка 165 62
Остановки с бесплатным Wi-Fi 149 62
4G в Мариуполе 133 66
Проверка работы служб такси ночью 132 78
Автодром в Мариуполе 110 64
Створення відпочинку в парку Петровського 106 66
Сохраним физиокабинеты при поликлиниках 93 78
Публичная проверка качества выполненных работ по ремонту дорог 89 80
Тема звернення Підписали Залишилось
Створення тролейбсуного або автобусного комунального маршруту МКР "Західний" - Маріупольский торгівельний порт 37 85
Возвращение бесплатных игр КВН 13 85
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Сохранить водную станцию 260 20 лютого 8
Бумажные пакеты 257 19 лютого 7

Станом на 26 лютого усього прийнято до розгляду 2 петиції Переглянути

Остання відповідь

СРОЧНО запустить троллейбусный маршрут №14 мкр.Восточный-Ж/Д Вокзал

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановний Анатолію Андрійовичу!

Відповідно до ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція «Терміново запустити тролейбусний маршрут №14 мкр. Східний – Залізничний вокзал, розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Департаментом транспорту та зв’язку було розроблено Стратегію розвитку транспорту міста Маріуполя, згідно якої першочерговим завдання є оновлення рухомого складу, так за 2016 рік було придбано: 17 тролейбусних машин, 15 автобусів, які вже працюють на лінії, а також придбано 10 трамваїв. За 2017 рік згідно Стратегії розвитку придбано 30 одиниць трамваїв, 7 одиниць тролейбусів та 14 автобусів. Для забезпечення стабільного транспортного сполучення мешканців ЖМР «Східний» бурло розроблено та впроваджено автобусний маршрут №15А розклад руху якого було пов’язано з тролейбусним маршрутом №15.
Що стосується питання роботи автобусів, які працюють у режимі маршрутного таксі.
Станом на теперішній час склалася тенденція зменшення кількості рухомого складу приватних перевізників, зараз на лінії працює до 220 транспортних засобів при необхідної кількості 312 од. З початку 2016 року перевізники почали продавати машини, таким чином було продано 48 одиниць рухомого складу. Також важливим питанням розвитку ринку пасажирських перевезень є створення здорової конкуренції на маршрутах міста, що в свою чергу дозволяє збільшувати кількість рухомого складу на маршрутах, але станом на сьогодні, нажаль, перевізники з інших регіонів України не приймали участь у конкурсі з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
Також станом на теперішній час склалася складна ситуація з питання перевезення пільгової категорії громадян. Гарантовані законодавством пільги фінансово не забезпечені державним бюджетом у 2016, 2017, 2018 році. У місті Маріуполь проживає близько 578 000 громадян з урахуванням внутрішньо переміщених осіб. З них громадяни пільгової категорії 197 000, у тому числі 164 000 пенсіонерів.
Найбільш сприйнятливим варіантом розв’язання проблеми є прийняття на державному рівні рішення щодо впровадження монетизації пільг на проїзд окремих категорій громадян.
Відкладання розгляду даного питання негативно позначається на розвитку бізнесу у галузі міських, приміських та міжміських пасажирських перевезень.
Додатково повідомляємо, що згідно стратегії розвитку міста «Стратегія 2021» в рамках першого етапу впровадження принципів сталого розвитку транспорту передбачено розвиток транспортної інфраструктури, а саме оновлення і збільшення парку муніципального транспорту та удосконалення схем руху транспорту. Стратегією передбачено збільшення кількості рухомого складу КП «МТТУ» до 280 од. (трамвай, тролейбус, автобус) та збільшення частки муніципального транспорту в загальному обсязі міського транспорту.
Станом на теперішній час, ведеться робота з представництвом Європейського банку реконструкції та розвитку з залучення кредитних коштів для придбання 72 тролейбусів та з Міжнародною фінансовою корпорацією з залучення кредитних коштів для придбання 63 автобусів. Також в рамках цього проекту ведуться роботи з вивчення поточного стану транспортної моделі м. Маріуполь з подальшою розробкою нової моделі з урахуванням транспортної рухливості населення. Нова транспортна модель міста дозволить оптимізувати маршрутну мережу міста, створити оптимальні маршрути руху громадського транспорту та задовольнити потреби мешканців міста.
Висловлюємо Вам подяку за небайдужість до питань розвитку транспортної інфраструктури та за внесенні пропозиції.

Станом на 26 лютого надано відповідь на 95 петицій Переглянути