Єдина система

Підвищити посадові оклади дошкільним педагогам міста 154 88
Площадь победы против бомжей и ночных гонщиков 146 72
Транспортное сообщение МКР Западный с ЖД Вокзалом 128 66
Облаштування території дитячого садка №165 "Катруся" сучасним ігровим та спортивним обладнанням! 127 79
Остановка "Мебельный магазин" (между Площадью и Союзом) 119 71
Установить адекватную цену за аренду гаражей в городе. 900 грн в месяц это очень много! 113 80
Троллейбус №4 по Приморскому бульвару 109 67
Создать в городе автокинотеатр под открытым небом. 96 66
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Маршрутные такси, состояние и обслуживание жителей 257 18 жовтня 13
Создание вечернего кинотеатра под открытым небом 252 17 жовтня 12
Такси 257 15 жовтня 10
Отключение воды ночью 261 11 жовтня 6
Повна ліквідація амброзії на території м. Маріуполь 261 10 жовтня 5

Станом на 19 жовтня усього прийнято до розгляду 6 петицій Переглянути

Остання відповідь

Шлаковые горы в Мариуполе

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановний Артуре Олександровичу!

Відповідно до статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція «Шлакові гори в Маріуполі», розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Згідно ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, та в межах повноважень, які передбачені Конституцією та іншими Законами України.
Відповідно до ст. 23 п.4 Господарського кодексу України: незаконне втручання органів та посадових осіб місцевого самоврядування у господарську діяльність суб'єктів господарювання забороняється.
За Вашим зверненням управлінням з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці міської ради було направлено запит на підприємства ПрАТ «ММК ім. Ілліча» та ПрАТ «МК «Азовсталь».
За інформацією ПрАТ «ММК ім. Ілліча», шлаки, які утворилися впродовж виробничої діяльності, комбінат розміщує в діючому місці видалення відходів (МВВ) б. Грековата. На даний об’єкт розроблений в установлено законодавством порядку та погоджений паспорт місця видалення відходів. З метою контролю впливу МВВ на навколишнє середовище, лабораторією Управління охорони навколишнього середовища та промислової санітарії проводиться моніторинг підземних вод та грунту в заданих точках МВВ. Моніторинг стану атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони МВВ виконується Маріупольською міською філією ДУ «Донецький ОЛЦ МОЗ України». Згідно наданих протоколів виконаних вимірів, концентрації забруднюючих речовин не перевищують встановлених нормативних значень. Поверхневий стік (випуск промислових стоків) с території МВВ у природні водні об’єкти відсутній. Стосовно утилізації промислових відходів, повідомляється, що гранульований доменний шлак реалізується комбінатом як готова продукція. З метою зменшення розміщення шлаків на МВВ, комбінат заключає меморандуми з районними адміністраціями щодо постачання шлакової продукції для потреб комунального господарства на безоплатній основі.
За інформацією ПрАТ «МК «Азовсталь», на комбінаті реалізуються ряд заходів по переробці промислових відходів:
 переробка металургійних шлаків та вилучення скрапу на установках «АМКОМ», щорічно вилучається до 250 тис. тон скрапу;
 застосування шлаку в доменному виробництві, щорічно таким чином перероблюється до 200 тис. тон шлаку;
 виробництво шлакової продукції та відвантаження споживачам, в тому числі на некомерційній основі сільським радам, щорічно відвантажується до 280 тис. тон шлакової продукції.
Комбінат розміщує промислові відходи тільки в спеціально відведених місцях видалення відходів з дотриманням вимог природоохоронного законодавства, з метою зниження техногенного навантаження для зменшення запилення, виконується полив території місць видалення відходів три рази у зміну.
На час створення Вашого звернення, проходило громадське обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планової діяльності «ПРАТ«ММК ІМ. ІЛЛІЧА». Розширення відвалів виробничих відходів у балці Грековата», відповідно до якого у Вас була можливість бути присутнім на громадських слуханнях або протягом 25 робочих днів надати свої зауваження і пропозиції до Міністерства енергетики та захисту довкілля України. Згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» протягом усього строку громадського обговорення громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) та усно під час громадських слухань із внесенням до протоколу громадських слухань. Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.
Зі свого боку Маріупольською міською радою направлено лист від 09.09.2019 № 32.3-53156-03 до Міністерства енергетики та захисту довкілля України із зауваженнями та пропозиціями стосовно планової діяльності «ПРАТ «ММК ІМ. ІЛЛІЧА». Розширення відвалів виробничих відходів у балці Грековата».
За посиланням http://eia.menr.gov.ua/ Ви маєте змогу слідкувати за проведенням планової діяльності та усіма етапами проходження оцінки впливу на довкілля, що планується або проходить на території України, зокрема, міста Маріуполя. Додатково повідомляємо, що в Україні із 4 липня 2018 року запрацював перший екологічний бот. Програма збирає низку екологічних даних. Зокрема, дає змогу отримувати в режимі реального часу інформацію про: оновлення записів у Єдиному реєстрі оцінки впливу на навколишнє середовище (ОВС), куди надходять дані від суб'єктів господарської діяльності про намір здійснювати планову діяльність (будівництво, реконструкція тощо), дозволи на викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами підприємств-забруднювачів, спеціальні дозволи на користування надрами та водокористування, ліцензії на поводження з небезпечними відходами. Щоб скористатися програмою, досить підписатися на послугу. Інформація про виявлені зміни надходитиме в режимі он-лайн. Програма працює в Telegram, а найближчим часом буде доступна в інших месенджерах - Facebook Messenger, Skype і Viber. Користування екоботом є безкоштовним. Ознайомитися з програмою можна на сайті SaveEcoBot - http://www.saveecobot.com/.
Згідно Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»: орган державного нагляду (контролю) (орган місцевого самоврядування) не може здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, якщо закон прямо не уповноважує такий орган на здійснення державного нагляду (контролю) у певній сфері господарської діяльності та не визначає повноваження такого органу під час здійснення державного нагляду (контролю). Таким чином, органу місцевого самоврядування не делеговані повноваження щодо проведення контролю дотримання вимог природоохоронного та санітарного законодавства.
Управлінням з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці направлено лист до Державної Азовської морської екологічної інспекції для надання інформації стосовно додержання вищевказаними підприємствами природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами металургійного виробництва, а саме шлаків, за результатами планових та позапланових перевірок. При отриманні відповіді Вас буде проінформовано додатково.
Відповідно до Наказу Державної екологічної інспекції України від 13.12.2017 №724 зі змінами від 06.07.2018 №123 контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території м. Маріуполя здійснює територіальний орган державної екологічної інспекції – Державна Азовська морська екологічна інспекція (далі – Інспекція), що розташована за адресою м. Маріуполь, проспект Нахімова, 76, тел. (0629) 37-94-48, email: azov@dei.gov.ua.
При проведені перевірок Інспекція керується Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» №877-5 від 05.04.2007 року. Відповідно до статті 6 вказаного закону, визначено вичерпний перелік підстав для проведення позапланових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю): звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав. Для проведення перевірки Ваше звернення повинно містити інформацію: назва суб’єкта господарювання, який порушує Ваші права, юридична та фактична адреса суб’єкта господарювання, код ЄДРПОУ, фото- та відео матеріали (за наявністю).
Висловлюємо Вам подяку за активну громадську позицію, внесені пропозиції та не байдужість до питань екологічної ситуації та благоустрою м. Маріуполь.
У разі виникнення питань Ви маєте змогу звернутися до управління з питань ЕЕОП за адресою: вул. Пушкіна, 96, тел. (0629) 52-80-32.

Станом на 19 жовтня надано відповідь на 276 петицій Переглянути