Єдина система

Перезахоронення продзагонівців з театрального скверу 245 19
Установка контейнеров для сбора пластика 240 3
Повернення грошей за білет у випадку несправності транспорту 235 24
Продлить время работы маршрутов общественного транспорта с Черемушек в вечернее время 194 11
Е-КВИТОК ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ 194 38
Ужесточение контроля и наказания за выбросы вредных веществ в атмосферу 191 68
Подовження графіку роботи автобусу номер 2 182 41
Остановите вырубку деревьев 172 24
Запрет оглушающей езды транспортных средств на высокой скорости в ночное время по улицам города 170 38
ХОЧУ ДЫШАТЬ! 167 77
Ужесточение контроля и наказания за выбросы вредных веществ в атмосферу 191 68
ХОЧУ ДЫШАТЬ! 167 77
Зробимо будинки красивішими 102 61
Досить труїти Маріуполь 102 82
Восстановить, внести в список памятников местного значения дом Архитектора Нильсена. 88 80
Перекрывать Драмтеатр в выходные и праздничные дни! 74 76
Реконструкція об'єкту в парку 69 68
Реконструкція проспекту Перемоги,зупинка громадського транспорту біля магазину ''Брусничка'' 63 68
Украшение города - Мурал 57 74
Призвать к ответу ДТЭК 51 76
Тротуар по ул.Зелинского 13 88
Провести экспертизу не использующихся жилых построек и передать вынужденным переселенцам. 9 88
Социальная помощь бездомному без обеих ног,живущему под открытым небом на лавочке 2 90
Переглянути усі петиції

Поки що жодна петиція не потрапила на розгляд

Перегляньте петиції та прискорте збір підписів

Остання відповідь

Даешь городской транспорт на Новоселовку !

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановна Ірина В’ячеславівна!

Виконавчим комітетом Маріупольської міської ради була розглянута Ваша електронна петиція «Даешь городской транспорт на Новоселовку!».
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
На жаль кількість рухомого складу, який обслуговує автобусні маршрути в режимі маршрутного таксі останнім часом різко падає. З необхідних на сьогодні згідно плану 298 автобусів ,на маршрути виїжджає 210 - 230 одиниць рухомого складу.
Відповідно до Закону України «Про автомобільний транспорт» робота перевізників на автобусних маршрутах здійснюється на конкурсній основі.
Всі автобусні маршрути, у тому числі №201 виставлявся на конкурс, який проводився у грудні 2017 р., з існуючою схемою руху, нажаль приватні перевізники не подали заявки на обслуговування вищенаведених маршрутів. При проведенні наступного конкурсу, вищенаведені маршрути також будуть виставленні на конкурс.
Департамент транспорту та зв'язку регулярно працює з перевізниками та робить все можливе для того, щоб стабілізувати ситуацію та забезпечити роботу транспорту на маршрутах міста.
Жителів селища, також, обслуговують трамвайні маршрути №3 - 3 од., №8 - 5 од., №10 - 13 од. Розрахунок кількості рухомого складу та складання розкладів руху розроблений з урахуванням можливостей КП «МТТУ», спрямованості пасажиропотоків в залежності від дня тижня та часу доби. З розкладом руху транспорту, фактичним рухом по маршруту у Вас є можливість ознайомитися на сайті martrans.gov.ua.
Виходячи з кількості рухомого складу, який працює на маршрутах м. Маріуполь, наразі є можливість забезпечити лише існуючі маршрути. У зв’язку з відсутністю резервного рухомого та водійського складу, збільшення кількості комунального транспорту на даний час не надається можливим.
Додатково повідомляємо, що Маріупольською міською радою розроблена та затверджена Стратегія розвитку міста до 2021 року. У планах розвитку міського транспорту передбачено придбання нової техніки, а також перегляд існуючої транспортної моделі, що в перспективі дасть можливість організувати роботу нових комунальних маршрутів.
В рамках цієї Стратегії наразі ведеться робота з представництвом Європейського банку реконструкції та розвитку з залучення кредитних коштів для придбання 72 тролейбусів та з Міжнародною фінансовою корпорацією з залучення кредитних коштів для придбання 63 автобусів. Також в рамках цього проекту ведуться роботи з вивчення поточного стану транспортної моделі м. Маріуполь з подальшою розробкою нової транспортної моделі з урахуванням рухливості населення. Нова транспортна модель міста дозволить оптимізувати маршрутну мережу міста, створити оптимальні маршрути руху громадського транспорту, задовольнити потреби мешканців міста та використати транспортний ресурс міста з максимальною ефективністю.
Ваші зауваження з питання транспортного обслуговування обов'язково будуть враховані.
Висловлюємо Вам подяку за небайдужість до питань розвитку транспортної інфраструктури та за внесенні пропозиції.

Станом на 20 вересня надано відповідь на 130 петицій Переглянути