Єдина система

Площадь победы против бомжей и ночных гонщиков 243 17
Обеспечить дополнительным маршрутом пос. Горький и Мирный 233 75
Надземный пешеходный переход в районе Порт Сити 217 45
Облаштування території дитячого садка №165 "Катруся" сучасним ігровим та спортивним обладнанням! 199 24
Слябовозы, Зерновозы и другие крупногабаритная или шумная техника! 198 3
Транспортное сообщение МКР Западный с ЖД Вокзалом 183 11
Будування велодоріжок на дорогах м. Маріуполя як у м. Вінниця, з виділенням їх червоним кольором 178 34
Троллейбус №4 по Приморскому бульвару 164 12
Бомжи - проблема города, которую нужно решать 155 34
Открыть блок пост на Восточном, в сторону пр. Защитников Украины ( Жукова ) 150 3
Тема звернення Підписали Залишилось
Обеспечить дополнительным маршрутом пос. Горький и Мирный 233 75
Транспортне сполучення Приморського району 136 69
Встановлення освітлення на тротуарі по бульвару Шевченко 129 74
Установка общественных биотуалетов 107 69
Сохранить городской дворец бракосочетания в историческом месте 90 87
Парковка возле горбольницы 2 (17 мкр ) 82 79
Троллейбусы на Черемушки 71 81
Порт сити 64 67
Акция "Мы с вами" 63 61
улица Панфилова нуждается в капитальном ремонте! 61 62
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Оголошення м. Маріуполь зоною надзвичайної екологічної ситуації 265 9 грудня 10
Остановка "Мебельный магазин" (между Площадью и Союзом) 254 5 грудня 6
Установить адекватную цену за аренду гаражей в городе. 900 грн в месяц это очень много! 259 2 грудня 3
Пустите через Ильича маршрут на левый! 284 2 грудня 3

Станом на 13 грудня усього прийнято до розгляду 4 петиції Переглянути

Остання відповідь

Восстановление зеленых зон

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановний Юрію Миколайовичу!

Відповідно до ст.23-1 Закону України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду електронної петиції, Вашу електронну петицію щодо відновлення зелених зон розглянуто. За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Враховуючи значну актуальність проблеми забруднення повітря сучасних міст (викидами спричиненими антропогенними факторами) Маріупольською міською радою щорічно виділяються кошти МКП зеленого будівництва на реалізацію заходів з відновлення, заміщення та розширення зелених зон в м. Маріуполь. На 2019 рік підприємству зеленого будівництва для реалізації вище зазначених заходів було виділено 2,96млн грн. Враховуючи пропозиції запропоновані у Вашій петиції підприємством при формуванні перспективних планів роботи з озеленення буде розглянута можливість їх застосування в умовах нашого міста.
Відповідно до рішення Маріупольської міської ради від 10.07.2014 № 6/40-4607 земельну ділянку за адресою пр. Металургів, 102 на 10 років передано на умовах оренди ФОП Прилипко Г.В. до 10.07.2024 року для будівництва і обслуговування об’єкту торгівлі.
Будівельні роботи за адресою пр. Металургів, 102 розпочато на підставі повідомлення про початок виконання будівельних робіт від 03.07.2019 № ДЦ 061191841485.
Відповідно до положень статті 36 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності”, право на виконання підготовчих робіт і будівельних робіт на об’єктах, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), об’єктах, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, надається замовнику та генеральному підряднику чи підряднику (у разі якщо будівельні роботи виконуються без залучення субпідрядників) після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт.
Отримання замовником інших документів дозвільного характеру для виконання будівельних робіт, крім направлення повідомлення про початок виконання будівельних робіт до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю відповідно до частини першої цієї статті, не вимагається.
Відповідно до вищенаведеного у виконавчого комітету Маріупольської міської ради відсутні правові підстави для припинення будівельних робіт за вказаною адресою.
Додатково повідомляємо, що спеціалістами управління державного архітектурно-будівельного контролю двічі проведено перевірку умов виконання будівельних робіт. За результатами перевірок відносно забудовника винесені постанови по справі про адміністративне правопорушення по частині 1 і частині 13 статті 96 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.
З питання демонтажу МАФів по пр. Миру повідомляємо, що відповідно до інформації департаменту по роботі з активами на теперішній час на пр. Миру відсутні тимчасові споруди розміщені без відповідних дозвільних документів.
Додатково повідомляємо, що департаментом по роботі з активами здійснюються заходи з демонтажу об’єктів розташованих в зонах реконструкції проспекту.
З питання об’єкту розташованого в сквері «Надія» повідомляємо, що земельна ділянка за адресою вул. Київська, 33 використовується суб’єктом підприємницької діяльності на підставі договору оренди від 15.08.2017 строком на 10 років. Враховуючи вищенаведене у виконавчого комітету Маріупольської міської ради відсутні правові підстави для демонтажу споруди за вказаною адресою.
З питання відновлення зелених зон після ремонту інженерних мереж повідомляємо, що порядок організації ремонтних робіт і відновлення благоустрою, порушеного в наслідок виконання зазначених робіт, передбачено Правилами благоустрою території міста Маріуполя
Відповідно до зазначених правил охороні і відновленню підлягають усі зелені насадження в межах міста під час проведення будь-якої діяльності, крім зелених насаджень, які висаджені або виросли самосівом в охоронних зонах повітряних і підземних інженерних комунікацій, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв.
Контроль за належним виконанням робіт з відновлення благоустрою території після проведення ремонтних або інших робіт, а також після аварій або природних явищ, які спричинили погіршення благоустрою покладається на Інспекцію з благоустрою м. Маріуполя. В разі виявлення порушень до відповідальних осіб вживаються відповідні заходи адміністративного порядку.
В разі виникнення додаткових питань Ви можете звертатися до Центральної районної адміністрації за адресою: пр. Миру, 29б, каб. 17 (тел. 33-65-46, 33-10-64).

Станом на 13 грудня надано відповідь на 291 петицію Переглянути