Єдина система

Ініціюй! Підтримуй! Впливай!

Е-КВИТОК ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ТРАНСПОРТУ 247 7
Досить труїти Маріуполь 204 51
Запрет оглушающей езды транспортных средств на высокой скорости в ночное время по улицам города 196 7
Ремонт здания колледжа - памятника архиектуры 168 7
Проверка всех автовладельцев частных автобусных маршрутов 157 21
Восстановить, внести в список памятников местного значения дом Архитектора Нильсена. 138 49
Зробимо будинки красивішими 125 30
Борьба с амброзией и другими сорняками вызывающие аллергию 106 16
Пересмотр Маршрута автобуса №10. Черёмушки -Левый берег 100 21
Перекрывать Драмтеатр в выходные и праздничные дни! 95 45
Сделать подсвечивание пешеходных переходов 93 66
Водители маршруток потеряли края!!! 84 72
Тарифы и цены . 68 63
Решить проблему общественного транспорта с левого берега в час-пик утром. 67 72
Морская и речная инфраструктура 61 72
Против Расформирования детской педиатрии 4 по адресу ул. Морских десантников, 20 60 87
Проблемі ДТЄК и зеленстроя 59 72
Мост на правый берег с ул. Набережной до ул. Междуречной (бывшая Конноармейская) 55 78
Дитячі садки для дітей!!!!Майбутнє,це наші діти.Припинить показове будівництво,будуйте МАЙБУТНЄ!!! 54 63
Просьба навести порядок в расписании коммунальных автобусов,троллейбусов 52 81
Оснащение Мариупольских улиц камерами видеонаблюдения 20 88
Информационное табло на остановке пл. Кирово 13 85
Переглянути усі петиції

Останні, що прийняті на розгляд

Тема звернення Підписали Прийнято До відповіді
Подовження графіку роботи автобусу номер 2 252 9 жовтня 2
ХОЧУ ДЫШАТЬ! 265 9 жовтня 2

Станом на 21 жовтня усього прийнято до розгляду 2 петиції Переглянути

Остання відповідь

Ужесточение контроля и наказания за выбросы вредных веществ в атмосферу

Показати повний зміст петиції

Відповідає:

БОЙЧЕНКО ВАДИМ СЕРГІЙОВИЧ

Шановний Вадиме Сергійовичу!!

Відповідно до статті 23-1 Закону України "Про звернення громадян" та Порядку розгляду електронної петиції, затвердженого рішенням Маріупольської міської ради від 29.06.2017 №7/19-1553, Ваша електронна петиція з питання забруднення атмосферного повітря розглянута.
За результатами розгляду повідомляємо наступне.
Моніторинг атмосферного повітря в м. Маріуполі проводиться Маріупольською гідрометеорологічною обсерваторією згідно з державною Програмою спостережень на 5-ти стаціонарних постах. Аналіз повітря проводиться з 8 забруднюючих інгредієнтів: вмісту завислих речовин (пилу), діоксиду азоту, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, аміаку та сірководню. За результатами спостереження на постах гідрометеорологічної обсерваторії в цілому у місті, можна відзначити перевищення середньомісячних гранично допустимих концентрацій (ГДК) по пилу та формальдегіду, за іншими інгредієнтами концентрації систематично не перевищували середньомісячні ГДК.
Між Донецьким регіональним центром з гідрометеорології та управлінням з питань екології, енергоменеджменту та охорони праці укладений договір про надання послуг, згідно якому здійснює свою роботу пересувна машина-лабораторія «Атмосфера». Анонси виїздів та протоколи замірів пересувної машини-лабораторії «Атмосфера», результати моніторингу та огляди стану атмосферного повітря від Маріупольської гідрометеорологічної обсерваторії регулярно розміщуються у відкритому доступі на офіційному на сайті Маріупольської міської ради в розділі Моніторинг стану навколишнього середовища (https://mariupolrada.gov.ua/page/monitoring-stanu-navkolishnogo-seredovischa).
Департаментом екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації встановлено два сучасних автоматичних стаціонарних постів екологічного моніторингу в місті Маріуполі. Стаціонарні пости працюють цілодобово та дозволяють аналізувати ситуацію в реальному часі і давати інформацію про стан атмосферного повітря в режимі онлайн. Результати замірів в режимі реального часу розміщуються у відкритому доступі на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації.
Для поліпшення екологічної ситуації в місті впроваджується «Програма охорони та оздоровлення навколишнього природного середовища міста Маріуполя на 2012-2020 роки». Публічні обов’язки підприємств виконання природоохоронних заходів, спрямованих на зниження викидів забруднюючих речовин до атмосферного повітря, розміщено на сайті міської ради.
В місті діє розпорядження міського голови від 02.04.2015 №210р «Про розробку заходів і роботу промислових виробництв при несприятливих метеорологічних умовах», яким передбачено оперативне інформування населення міста і промислових підприємств при настанні НМУ, реалізація додаткових заходів, спрямованих на зниження техногенного навантаження.
Згідно Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»: орган державного нагляду (контролю) (орган місцевого самоврядування) не може здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності, якщо закон прямо не уповноважує такий орган на здійснення державного нагляду (контролю) у певній сфері господарської діяльності та не визначає повноваження такого органу під час здійснення державного нагляду (контролю). Таким чином, органу місцевого самоврядування не делеговані повноваження щодо проведення контролю дотримання вимог природоохоронного та санітарного законодавства.
Контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території м. Маріуполя здійснює територіальний орган державної екологічної інспекції, до якої переправлено Ваше звернення для відповідного реагування.
У зв‘язку з численними зверненнями громадян міста стосовно забруднення атмосферного повітря, з метою визначення шляхів рішення екологічної проблеми в м. Маріуполь, 14.09.2018 та 28.09.2018 року були проведені позачергові засідання виконавчого комітету Маріупольської міської ради за присутністю перших керівників металургійних підприємств, депутатського корпусу та громадськості, на яких, окрім іншого, розглядались детальні доповіді керівників ПрАТ «МК «Азовсталь» та ПрАТ «ММК ім. Ілліча» з питання реалізації природоохоронних заходів та зниження техногенного навантаження на місто.
26 вересня 2018 року місто Маріуполь з робочим візитом відвідав в.о. начальника Державної екологічної інспекції України Яковлєв І.О., в ході якого зустрівся з керівництвом міста та громадськістю. Наразі ведеться комісійне службове розслідування діяльності територіального органа – Державної Азовської екологічної інспекції, начальника якої усунено від виконання обов’язків до закінчення процедури. Результати розслідування повинні бути відомі вже на наступному позачерговому засіданні виконавчого комітету Маріупольської міської ради з питань екології, яке заплановано на 12.10.2018 року. За ходом засідання Ви маєте змогу спостерігати в прямому ефірі на телебаченні або у записі на інтернет-ресурсах міста у відкритому доступі.

Станом на 21 жовтня надано відповідь на 134 петиції Переглянути